am comis-o

Dupa ce m-am scremut vreo doua zile sa produc si io o poza de 600×600 pixeli in care sa am mecla centrata, sa nu fie nici prea mare nici prea mica, sa fiu cu capu drept, fara sa zambesc am dat submit bucuros la datele mele de identificare si la poza cu bucluc pe dvlottery.state.gov.

Prin Iulie-August 2010 asa o sa aflu daca am avut noroc au ba sa fiu selectat.

7 thoughts on “am comis-o

  1. De ce Statele Unite si nu alta tara vorbitoare de limba engleza?
    Mai exact, ce te-a facut sa alegi US?

  2. Nu mai pot edita comentariul anterior, o alta intrebare: Daca aplici si castigi, exista un time frame in care trebuie sa activezi viza? Parca as aplica si eu de dragul de a aplica dar nu am de gand sa ma duc, cel putin nu in urmatorii 5-10 ani.

    1. Alta tara vorbitoare de limba engleza e Anglia. Si mie nu prea-mi place de ei. Mai ales ca merg pe partea gresita a drumului :)

      Am zis USA ca mi se pare usor de acomodat, eu m-am simtit bine cat am stat pe acolo sa inteleg ce pisici vorbesc oamenii pe langa mine. Alte motive ar fi ca timpul pe care-l petreci in medie in Bucuresti dimineata sa bati 10 kilometri e la fel ca ala in care faci 40 de kilometri, si atunci poti sa stai in suburbii la casa, cu peluza si gradina. Si au drumuri :)

      Motive ar fi multe, printre care faptul ca la prin USA lucrurile precum hainele nu’s o caruta de bani. Adica una e sa dai pe un pulover 50-100USD la ei si una e sa dai la noi 200USD avand in considerare si nivelul salarial. Benzina, cand am fost eu era ~ 2 dolari/galon, adeca vreo ~ 4.5/galon ~ 1.5 RON litru sau mai putin. Dintr-un motiv oarecare, dolarii acolo au valoare. Nu simti ca dai o caruta de bani pe tot felul de chestii si la sfarsit nu ramai cu nimic din salariu.

      Din ce m-am prins io, e important sa prinzi un job bunicel si sa-ti ramana peste 60k usd/an after taxes si n-o sa mori de foame.

      Si nu, in Australia nu vreau sa ma duc. Ma ia rasu/plansu cand ii vad ce legi cretine vor sa dea…

      Anyway, daca nu iese, tot in timeframe-ul de 2010-2011 poate trece rahatul asta de criza si poate ma lipesc de ceva prin Amsterdam, ca acolo am inteles ca se vorbeste engleza la greu.

  3. Bafta!
    La a cita incercare esti?

    Noi am incercat si anul trecut si nu ne-au tras astia dar cred ca anul asta nu mai au incotro, trebuie sa ne extraga din caciula…

    In SUA e misto dar nu e chiar asa ieftin cum crezi tu… Aici platesti o gramada pe asigurari, chirie si papa… 60000 net sunt OK dar nu daca stai pe coaste, iar in NY abia traiesti de la o luna la alta.. e adevarat ca si cu cel mai mic salariu ai toate la dispozitie si viata e mai tihnita decit la Romania, dar cu cit cistigi mai mult cu atit poti sa-ti permiti mai multe, si aici eu nu ma refer la lucruri ci la calatorii. America e aproare 3 ori mai mare decit Europa si sunt o gramada de locuri de vizitat.

    Success si sa ne vedem pe aici cit mai repede :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.