cathedral plaza

Dupa film am luat-o pe calea lunga spre casa si din vorba in vorba cu madamme am ajuns sa vad si io unde pisici e biserica aia catolica de langa o cladire de birouri in constructie, ca tot am vazut in ultima vreme prin ziare ca e mare tambalau vis-a-vis de asta.

Si m-am uitat si io si la biserica si la cladire. Si vad ca’s despartite de un gard. Fiecare in curtea lui.

Si nu pricep de ce se agita toti popii aia catolici ca se face o cladire langa ei. Din presa inteleg ca nu e pe terenul bisericii si ca e pe terenul altcuiva. Asa ca nu pricep de ce se face atata tam-tam pe tema asta. Mai ales ca tot cautand pe net, popa care e sef la biserica aia catolica a dat foaie semnata si stampilata mai demult la aia de fac blocu inalt ca n’are nici o obiectie sa se construiasca langa biserica.

6 thoughts on “cathedral plaza

  1. wroong :)
    aici e vorba de aspectul orasului, nu de biserica.

    wtf, prin Europa majoritatea constructiilor cool sunt biserici si catedrale, vezi cate-un bloc langa fiecare?

    1. Bucurestiul oricum nu arata bine deloc, asa ca n-au cu ce sa-l mai strice.
      Poate pe langa alea nu erau blocuri ca nu era loc liber sa le faca…

  2. Problemele sunt de fapt 2:
    – O cladire cu arhitectura veche (biserica) si o cladire nepermis de inalta si cu arhitectura total diferita.
    – Distanta mult prea mica (ilegala) intre cele 2 si distrugerea fundatiei cladirii vechi datorita instabilitatii solului.

    Nu conteaza ce cladire e acolo, conteaza arhitectura, in toate tarile cu traditie care au avut cladiri vechi s-a respectat arhitectura si inaltimea.
    Eu consider ca toate cladirile noi cu fatade de sticla si schelet de otel sunt total nepotrivite pentru orasele noastre, prezinta risc seismic si au un aspect de baraca din sticla.

    1. @Andrei:
      Tu vrei sa zici ca’s mai expuse la cutremure cladirile noi din otel decat cladirile de 50-100 de ani din caramida si mai stiu eu ce ? Smart.

      Punctul meu de vedere e ca ar trebui sa fiu lasat in pace sa fac fix ce ma taie capul pe un teren privat.
      In al doilea rand nu exista o inaltime ilegala pe care o poate avea o cladire – dupa gandiea ta probabil nici zgarie norii nu tebuiau sa existe.
      Oamenii aia cu cladirea lor au sapat la ei in curte, nu in curtea bisericii. poate trebuiau sa se gandeasca la fundatie aia de au facut biserica, ca poate mai vor si altii la un moment dat sa construiasca pe acolo.
      Ce intelegi tu prin distanta mult prea mica si ilegala ?

      In al doilea rand, muii aia de popi catolici si-au dat acordul pentru constructie. O data dat, nu mai poate fi luat inapoi, mai ales ca au si semnat un document in acest sens.

  3. Incearca sa stai langa o cladire foarte inalta cu structura din otel care e elastic si fatada complet din sticla cu suprafete mari dintr-un material casant, in timpul unui cutremur vei avea impresia ca esti intr-o pestera din care cad stalactite cautand sa te transforme in sita.
    Caramida nu este un material foarte folosit pentru ca se degradeaza in timp, desi e mai bun termoizolator decat betonul totusi este fragila insa am vazut case mai vechi de 100 de ani care inca stau in picioare din caramida fiind.
    De asemenea pentru a compensa efectele zgaltzaielii la etajele superioare ale acestor cladiri, asiaticii au conceput un mecanism cu contragreutate si pistoane pentru ca nu puteau nici sa manance oamenii din cauza vibratiilor.
    Daca sapi la baza unui deal poti fi sigur ca acesta va veni peste tine de aceea exista aprobari si norme ca altfel nu am mai avea nici dealuri si nici paduri si ne-ar lovi toate fenomenele meteo cu o furie dezlantuita.
    Bine ne-au spus englezii ca stam in cutii de chibrituri, era un clip amuzant pe youtube despre promisiunea conducerii (comuniste) din Coreea de Nord ca toti locuitorii sa stea numai in blocuri ca sardinele.
    Observ totusi ca esti foarte deranjat de preoti care desi sunt printre cei mai inofensivi locuitori de pe la noi totusi ti se par mai enervanti decat manelistii sau cainii maidanezi, mi se pare un mod superficial de a privi lucrurile.

    1. Problema mea e ca gigeii aia tipa in gura mare dupa ce si-au dat acordul in scris cu semntatura si stampila ca n’au nici o obiectie.
      In al doilea rand, nu cred ca o structura de otel si beton este mai nesigura decat o cladire din caramida – sau n-am fi avut deloc zgarie nori pana acu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.