s.p.e.r

Exista un fel de fundatie/ONG/etc care se ocupa sau incearca sa se ocupe de discriminarea tiganilor. Din pacate pentru ei o fac intr-un mod destul de penibil: incearca sa prezinte tigani care salveaza oameni din incendii – asta fiind ultima campanie. Mai demult vazusem una cu alte chestii de vitejie de le facea un tigan.

Ce nu pricep eu: pe cine incearca ei sa minta ? Este un fapt bine stiut ca tiganii te vor fura fara doar si poate daca se iveste o oportunitate, oricat de mica ar fi ea.

Mai bine s-ar face campanii de prindere a tuturor tiganilor si dotarea lor cu tasere prinse de gat care sa-i electrocuteze cand se gandesc ce sa mai fure sau pe cine sa mai jefuiasca sau sa violeze. Asta ar fi intr-adevar o evolutie spre o convietuire mai pasnica cu tiganii.

Prin stupiditatea lor, capmaniile astea nu fac decat sa creasca ura deja existenta fata de tigani.

2 thoughts on “s.p.e.r

  1. grea problema asta :) marea majoritate sunt cum zici tu dar tot de la “noi” pleaca problema… eu am avut in scoala generala de-a lungul celor 8 ani, 4 colegi tigani (Pelin, Felicia, Nutzica si Magdalena, ), care erau copii ok, adica nu dadeau in cap la nimeni, nu furau. evident toti copii isi bateau joc de ei pentru ca erau tigani, miroseau, veneau cu ciorba in borcan la scoala, etc… dar, mai grav, in primul rand profesorii isi bateau joc de ei, ii persecutau, ii luau la misto in fiecare zi, ii pedepseau pe nedrept asa ca toti 4 au renuntat la scoala la un moment dat. una dintre fete a revenit apoi la poarta scolii si vindea seminte… acum ei sunt de varsta mea si fac ce fac, toata lumea ii condamna, dar uitam de unde a pornit tot …
    chiar, stii ca in ungaria prin anii 80 toate tigancile care mergeau la spital sa nasca copii erau sterilizate? evident fara consintamantul/stirea lor… e greu sa ii “repari” acum la 30 de ani, poate daca incepi cu cei mici, peste vreo 50 de ani o sa fie o diferenta :)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.