legal sau ilegal ?

Am si eu o dilema teoretica: la televizor sunt X seriale care mie-mi plac. Din motive independente de mine nu apuc sa ma uit la ele la ora la care sunt difuzate. In schimb le gasesc “pe internet” fie in format Xvid sau x.264, le descarc si ma uit la ele.

Avand in vedere ipoteza de mai sus: e legal sau ilegal sa ma uit la seriale cand vreau eu daca episoadele au fost date deja pe un post de televiziune pentru care platesc receptia lui la compania de cablu ?

3 thoughts on “legal sau ilegal ?

  1. Well, din punctul de vedere corporatist, e imoral (nu stiu cat de ilegal, totusi), pentru ca nu mai esti expus reclamelor care practic platesc pentru productia/achizitia serialului. In plus, nu mai ai niciun motiv sa mai cumperi DVD-urile vor urma dupa sezonul in curs. Astfel, “ei” nu mai scot niciun ban de pe spinarea ta, desi tu ai vazut serialul.

    Din toate celelalte puncte de vedere, who cares anyway?

  2. Cred (nu sunt sigur) ca nu ai voie nici macar sa inregistrezi emisiunile de la TV si sa te uiti apoi cand ai timp, cu atat mai putin sa le downloadezi de pe net. Nu stiu sigur cum este cu regimul legal al DVR-urilor, presupun ca cele pe care le iei de la operatorul de cablu sunt “autorizate”.

  3. Ovidiu: asta înseamnă că folosirea video recorderelelor și, mai nou, a DVD recorderelor din Domo & friends este ilegală?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.