acronime si wireless

Azi am descoperit ce nasol e sa lucrezi pe echipamente noi si sa nu stii acronime, mai ales ca help-ul e scris de chinezi si e semi-useless.

Da sa incep cu inceputul: azi cautam intr-un controller wireless de la 3Com cum sa activez criptarea AES pe WPA pe un SSID anume. Gaseam WPA, da nu gaseam si AES-ul, ca pe controller erau doua optiuni mari si late: TKIP sau CCMP. Initial m-am lasat pagubas si l-am pus pe TKIP, am injurat chinezii de la Huawei ca nu’s in stare sa implementeze si ei AES. Acu seara am facut o chestie super mega jmekera: am cautat pe Wikipedia ce inseamna CCMP, si ca printr-un facut din ala Murphy style, CCMP implementeaza AES :) Dupa aia am gasit ce inseamna si RSN – ca tot aveam optiune pe acolo de asa ceva, si incep sa fiu destul de incantat de controller la ce stie sa faca.

Acu mai astept sa vina si AP-urile asa vad ce parere au ele vis-a-vis de controller si de ce setari am facut io pe el. Si cel mai important, sunt tare curios cati clienti suporta simultant un AP si cata banda da la fiecare cu CCMP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.