tot de pasti

Dupa mini vacanta de sarbatori, au inceput sa sune iar telefoanele si in mod mecanic toata lumea mai scapa si cate un “Cristos a inviat” si tot mecanic se raspund cu “Adevarat a inviat”.

Azi am raspuns cu “Da” la urarea de mai sus si se pare ca nu e bine, ca e musai sa raspund cu “Adevarat a inviat”, si a sunat asa ca un repros din ala grav si de batut obrazul.

Stau si ma gandesc ca parca e ceva imposibil sa te astepti de la altii sa te lase in pace cu prostiile astea inventate de biserica. Cre’ca mai bine ii injuri decat sa le zici ca nu crezi in povesti de adormit copii. “Dar, vai, cum sa zici asa ceva ?”

Majoritatea pe care ii cunosc au impresia ca religia e un lucru bun, dar nici unul nu se uita in istorie sa vada cate rele s-au intamplat din cauza religiei: inchizitie, cruciade, triburi intregi de sud-americani ucisi pentru ca nu credeau in alt dumnezeu, popoare intregi care inca au ramas in bezna c’asa a zis un profest acu 4-500 de ani, oameni arsi pe rug ca au zis ca pamantul e rotund si nu e plat si alte d’astea. Mai nou observa ca e la moda la catolici sa te faci popa si sa abuezi copii caci biserica are grija de tine sa nu ajungi pe mainile politiei, ba chiar te muta din oras in oras sa mai schimbi copiii pe care-i abuzezi sa nu te plictisesti.

Si eu ar trebui sa cred ca unul a inviat din morti ca asa scrie intr-o carte de povesti ?

2 thoughts on “tot de pasti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.