hotii de la banca transilvania, epilog

Luni dimineata am sunat la ING la relatii cu clientii, descris problema, confirmat ca’s de vina aia de la Banca Transilvania, facut sesizare de refuz de plata (c’asa se pare ca se cheama) si azi am primit mail de la ING ca s-a rezolvat. verificat contul, banii la loc + comisioanale :) Nici nu ma asteptam sa se rezolve asa repede problema, mai ales ca la telefon tipa cu care am vorbit mi-a zis ca solutionarea unei cereri de refuz de plata dureaza cam cel putin 45 de zile.

Nu pot sa zic decat ca sunt al dracu de multumit cum s-a miscat ING-ul la faza asta.

3 thoughts on “hotii de la banca transilvania, epilog

  1. Eh, acum sa ti-o zic si eu pe aia pozitiva cu Transilvania. Eram asta vara prin Viena si intr-o seara vroiam sa inchiriem niste biciclete de la automatele lor CityBike. Bag cardul, citesc ce zice automatul, butonez datele, pinul, imi fac cont (deh, asa trebuia), da o eroare. Scoatem si repetam de 3 ori, pana a mers. A doua zi dau sa scot 20 euro de la bancomat – fonduri insuficiente. Ma uit pe internet banking, automatul trimitea cate 2 verificari pentru 20, respectiv 1 euro, la fiecare introducere a cardului (tranzactiile apareau ca pending). Am sunat la BT la ora 1 noaptea, cand am ajuns acasa, am facut refuz de plata pentru toate si si a doua zi la pranz aveam banii deblocati.

    Cred ca pana la urma e si o chestie de noroc.

  2. Am vrut o dată un extras de cont la BT din alt judeţ decât mi-am făcut cardul. Că nu se poate. Peste 1 lună vine nişte tipe de la BT la noi la uzină să ne convingă să ne facem carduri de salarii la ei. Le expun faza, în timpul sedinţei, îmi spun că nu există, că trebuie să se poată. Ne-am făcut carduri la ING în cele din urmă, după un vot democratic.

    Altă dată, am vrut să trimit nişte bani (zeci de euro, nu milioane) pe un card către cineva plecat din ţară. Că nu se poate, că nu a semnat nu ştiu ce accept ca o terţă persoană să îi poată depunde bani. Zic bun, dar un transfer bancar, din contul meu în contul respectiv, se poate? La un ghişeu mi se spune că da, la celalalt că nu, că trebuie EU să ştiu IBAN-ul respectiv. Mă duc la celalalt ghişeu, aflu IBAN-ul şi mă întorc, completez ordin de plată şi gata. Nu era mai simplu să încarc direct cardul? Dar angajatele acre de la BT, NF şi cu economicul la seral, trebuie să te frece la cap înainte cu aerele lor de fardate expirate.

    Cumpăr o geantă din Paris, nu merge plata cu cardul, plătesc cash, dar ajuns acasă văd că mi-au luat bani şi de pe card. Sun la ING, le expun situaţia, le spun că nu mai am chitanţa, dar ei mă cred pe cuvânt. Îmi spun la fel că durează până la 45 de zile. După o săptămână, am banii în cont.

    Să nu mai zic de homebank-ul de la BT comparativ cu cel de la ING.

    Nu suport să iasă BT în avantaj, aşa că am mai reglat situaţia. :)

  3. Adevărul e că BT nu e chiar ce-a mai proastă bancă cu cei mai incapabili angajați. Cei care de ex. au avut treaba cu BRD știu ce zic…
    Cât despre ING, se pare că sunt OK, până o să pățească cineva ceva și cu ei.

    P.S. Amirale :) “Peste 1 lună vine nişte tipe de la BT…” ori pui vine între ghilimele ori folosești vin :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.