schimbare de domiciliu

Dupa vreo cam 9 ani asa de stat pe sest in capitala, din motive diverse, am fost sa-mi schimb domiciliul.

Pe principiul ca nu e bine sa ma duc nepregatit, intr-o seara m-am dus la sectia de care apartin sa intreb de ce este nevoie pentru schimbarea domiciliului: buletin, actul de casa, proprietarul casei + buletinul sau + cerere de schimbare de domiciliu.

Ieri cu toate astea in mana m-am dus la sectie – cererea am luat-o de acolo ca e un tipizat. completat frumos stuff, dus inauntru la verificat: trebuie copie dupa actul de casa, certificat de nastere al meu in copie si original, timbru fiscal de 4 lei de la posta si 7 lei taxa de ceva (ceva pentru ca nu se dau chitante sa scrie pentru ce sunt banii aia).

Bineinteles, la politie nu exista copiator si e treaba mea sa gasesc unul. Du-te inapoi acasa, cauta certificatul de nastere, cautat dupa aia copiator (ca la partea cu “va trebuie certificatul de nastere” au uitat sa mentioneze ca trebuie copie dupa el), adus toate actele in toate copiile, si surpriza: trebuie si timbru fiscal. Dar la ala am scapat ca pot sa-l aduc si cand mi-oi ridica buletinul nou peste fix doua saptamani. Pe langa toate astea a trebuit sa dau declaratie pe propria raspundere ca nu mai am carte de alegator ca altfel trebuia sa ma duc acasa s-o caut si pe aia.

Noroc ca stau aproape de politie si n-a trebuit sa ma plimb sa ma plictisesc prin oras la ore matinale prin traficul minunat.

Mor de nerabdare sa aflu cat trebuie sa ma plimb pentru preschimbarea permisului si scoaterea unui nou pasaport.

2 thoughts on “schimbare de domiciliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.