impozitul progresiv

Tot mai des se vechiculeaza prin presa ideea impozitului progresiv ca solutie sa se adune mai multi bani la buget. Eu sunt impotriva acestei forme de impozitare din mai multe puncte de vedere.

Nu vad de ce daca sunt mai descurcaret ca altii si am salariu mare sa dau mai multi bani la stat si sa am aceleasi drepturi cu unul care da putin spre deloc. Nu consum mai mult ca altii, pentru ca de exemplu si daca as merge mai mult cu masina, exista asa numita taxa de combustibil inclusa in fiecare litru de motorina pe care-l bag de unde rezulta ca oricum as plati mai multi bani la stat sub forma de taxa.

Daca tot se vrea impozit progresiv, as vrea sa fie praguri de drepturi: daca eu ma duc la spital ca ma doare capul sa pot intra in fata unui homeless care are capu spart, sau e impuscat sau whatever pe principiul ca ala n’a dat bani, poa sa stea la coada pana se termina astia care au dat bani la stat. Daca moare pana atunci, asta e, ghinion, dar nu e o mare paguba pentru ca oricum nu producea nimic util pentru societatea in care traia. Nici acu nu e corect ca avem aceleasi drepturi astia care platim taxe versus restul, da si mai multe taxe si tot aceleasi drepturi e nesimtire curata.

Argumentele de genul daca tot ai salariul mare n-o sa simti asa mult la buzunare nu’si au rostul din cauza logicii din spatele lor, mai ales ca macar o chestie in Romania a ajuns sa fie nediscriminatorie si acu vor s-o futa si pe aia pe cine stie ce principii.

3 thoughts on “impozitul progresiv

  1. De fapt impozit progresiv inseamna ca cel care castiga mai mult sa plateasca mult mult mai mult pt. ca mai mult oricum platesti si acum (ala cu 1.000ron plateste 160 iar cel cu 10.000 plateste 1.600, prea corect as spune).

    Dar na, ala cu 1000 va spune ca plateste la fel, fara sa se gandeasca ca plateste acelasi procent, nu acelasi impozit.

    1. Explica si mie ca io nu pricep, de ce nu e asa corect ca fiecare sa plateasca acelasi procent ? De ce ala cu 10.000 ar trebui sa plateasca mai mult ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.