cs.pub.ro rant

Azi citeam un thread pe rlug care a degenerat in ce se mai invata la facultate pe unde se duc programmerii wannabe. Si din una in alta a sarit unu ca e buna curricula si ca de vina sunt studentii ca vin sa fie invatati si nu vin sa invete.

Si uite asa mi-a venit sa-i zic de dulce lu gigelul ala, da’s unii bulangii de’s mailing list admini pe rlug care m-au amenintat ca ma modereaza daca din cand in cand mai scapa o pula’n’gura la unu si la altu cand o ia pe ulei. Drept urmare o s-o scap aci unde nu ma modereaza nimeni.

Threadul cu pricina e asta iar mesajul de merita puli pe post de reply e asta.

Ce nu pricep io e cum poti sa zici cum e bine ce e de invatat cand profesorii sunt dinozauri, orarul e de la 8 la 20 si facut in asa fel incat un student sa nu poa sa-si ia un job de nici o culoare, se invata limbaje de programare vechi care din cunostintele mele nu’s folosite la a dezvolata aplicatii real life pe nicaieri (Scheme e unul dintre ele).

Ideea de plecare a multor studenti este ca “se preda prea mult”, “e prea greu” sau “la ce-mi trebuie mie” sau “oricum o sa am un job bun dupa”.

Pai da, se preda mult si fara noima, e prea greu pentru ca se preda mult si fara prea multe explicatii de ce, iar partea cu “la ce-mi trebuie mie” e ca nimeni nu sta sa explice de ce e bine sa tii o chestie si uite unde se va aplica si cum. Cat mi-am pierdut io timpul prin scoli raspunsul era destul de standard si era de forma “Pentru ca asa trebuie si asa e programa”. A treia idee n-o comentez ca e stupida. Insa, referitor la celelalte, cu o asemenea atitudine a profesorilor normal ca aia buni isi baga pula in ea de facultate si se duc si programeaza in firme care le recunosc talentul si nu-si mai bat capul cu tot felul de profesori dobitoci care din punctul lor de vedere studentul respectiv nu era bun la nimic.

Da, exista o problema in facultate: atitudinea profesorilor. Care sunt mult prea plini de ei si de invidiosi incat sa-si dea silinta sa ii invete ceva pe studneti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.