la vizionat de apartamente

De ceva vreme incoa ma tot zbate gandul sa-mi cumpar un apartament pentru ca am niste idei despre cum vreau sa fie locul in care locuiesc si pentru ca stau cu chirie nu pot sa devin creativ.

Azi am luat piticul de-o aripa si ne-am dus in p*la cu satelitul la CityLights din Pipera care e doar la cateva minute de oras. Sambata la pranz cand nu e trafic. Apartamente de doua sau trei camere: alea de doua camere sunt OK ca aranjare, exista si varianta de bucatarie normala sa nu puta in toata casa cand gatesti. Alea de trei camere sunt ciudatele, camere relativ mari, unele au balcoane imense, insa au in cacatis de baie. La modul ca trebuie sa pui cabina de dus sa te poti descurca. Costa de la 75.000EUR+TVA + 8000EUR+TVA loc de parcare la subsol (si oricum doar acolo, ca altundeva n-ai loc). Mie mi s-a parut putin spooky si asa in camp, fara nimic pe langa. Si cu internet de la Romtelecom, adica scump si incet si cu limitari :(

Ce nu mi-a placut, c’aveau si apartamente in curs de finisare ce-am vazut, e ca peretii sunt din rigips si cu vata intre, iar pe unele locuri vata lipseste, ca na… si muncitorii au nevoie pe la casele lor, nu ? Instalatiile de apa calda/rece sunt trase folosind un fel de tub de plastic semirigid si semitransparent, care nu e pexal. Si e tras prin betonul din pardoseala, asa ca daca se fisureaza la un moment dat pe parcrus… ai cam supt-o, ca nu stii unde e rupt. Si caloriferele sunt minuscule in anumite camere comparativ cu geamurile.

Per total nu mi-a placut: e departe, sunt 4 blocuri de 8 etaje inghesuite unul langa altul si nici spatiu prea mult pe langa nu e. E un fel de curte lunga cu vreo 20-30m iesire la sosea.

2 thoughts on “la vizionat de apartamente

  1. Mergeti de curiozitate si la complexul ala de lang Shopping Center Militari, auzisem lucruri bune despre ei si au ceva sala de fitness, gradinita ori e gata, ori se va deschide, ziceau si de locuri de joaca si parculet… Atata, doar, ca si asta e la mama naibii.

  2. Poti sa incerci si la Edenia si Evocasa in Titan. Legaturi pe wikimapia: http://wikimapia.org/#lat=44.4234825&lon=26.1716008&z=16&l=0&m=b http://wikimapia.org/#lat=44.4195133&lon=26.1708927&z=16&l=0&m=b

    Din cate stiu tuburile alea sunt garantate foarte mult (de ordinul zecilor de ani – si sunt testate cu presiune mare inainte sa se puna şapa – asta e doar in teorie si ar trebui respectat)

    Despre rigips nici eu nu am pareri foarte bune dar pot sa zic ca e ok; pe de alta parte e al naibi de avantajos pentru constructor – e deja uscat (nu mai stai sa se usuce cum se intampla la blocurile facute din caramida sau la care dai tencuiala), poti trece direct la finisaje. Astfel scade costul de constructie -> deci in teorie preturi mai mici. Avand in vedere ca instalatia electrica e intre placa si rigips poti interveni usor in caz de probleme.

    Se schimba *foarte* usor rigipsul. Ai grija sa fie !izolati! fonic bine peretii (posibil vata aia). Altfel vei fi deranjat de diverse sunete … Ai grija ca apartamentul sa fie bine izolat termic (strat de cel putin 5 cm e recomandat prin zona Bucuresti).

    Eu cred ca in X ani (X discutabil) transportul va fi ok si vom putea sta la periferie (ca in alte tari); pana atunci as miza pe un apartament cu acces cat de cat la metrou (adica 1km/15 min distanta de metrou e ok! in opinia mea). Ma gandesc la zone apropiat de un parc (vezi harta): titan, tineretului sau sector 1 (aviatiei cel putin). As evita drumul taberei, militari si crangasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.