cumparaturi de craciun la masinuta

Inainte de Craciun mi s-a aprins beculetul pe bord cum ca ar fi cazul sa-mi schimb placutele de frana. L-am lasat in pace pana ieri cand am avut treaba prin oras si m-am dus la PBN sa-mi fac programare  de schimbare de placute. La 7 fara un pic eram de dimineata la fata locului pregatit de niste asteptat si dupa aia de dat talpa, infipt piciorul in frane, dat talpa, infipt piciorul in frane ca sa se rodeze repede placutele noi.

Surpriza, la masuratoare s-a constatat faptul ca trebuie schimbate si discurile de frana ca ajunsesera la limita minima de toceala. Zic am belito, ca nu-s ieftine. Si am avut dreptate, 2 discuri fata ventilate + 2 discuri spate neventilate 1250RON scurt + manopera.

Pentru ca mie imi place sa-mi arate masina bine, am schimbat si manerele interioare de usi sa stiu o treaba, acu trebuie sa le schimb si pe alea de pe spate ca se vad cam aiurea fata de astea noi.

Si uite asa am cumparat io azi chestii de ~2400RON pentru masinuta. Inca am impresia ca nu franeaza chiar fix, da cum e ud pe jos nu prea pot sa-mi dau seama daca e de la discuri noi + placute noi sau de la drum.

In ianuarie cred ca o sa primeasca si schimbator de viteze nou ca asta s-a tocit putin si arata un pic naspa in fata. Vroiam sa pun si volan de piele de la mama lui, da 2000RON pe el inca nu’s dispus sa dau acum. Desi mi-ar placea tare mult, pentru ca se simte foarte bine la mana.

2 thoughts on “cumparaturi de craciun la masinuta

  1. Ce mașină ai, Golf IV? Prin vară se cam cer schimbate și la Octavia mea discurile și plăcuțele, dar o să le cumpăr eu, urmând ca la reprezentanță să apelez strict pentru manoperă. Dacă ai fi făcut și tu asta, scuteai câteva sute de lei, dat fiind că reprezentanța cam umflă prețurile pt piesele OEM. Ce plăcuțe ți-au pus, TRW? Eu de-astea am acum și nu prea sunt mulțumit de zgomotul pe care îl produc (deh, s-au căcat pe ei ecologiștii să nu se mai folosească azbest), cu toate că frânează ok. Cred că o să mă orientez spre Ferodo sau ATE, rămâne de văzut ce găsesc și la ce preț.

    BTW, de ce nu îmbraci volanul în piele? Erau pe vwforum niște oameni care ofereau astfel de servicii și clienții lor s-au arătat de fiecare dată extrem de mulțumiți de rezultat. Costul acestei operațiuni e, în medie, de vreo 10 ori mai mic decât dacă ai cumpăra volanul OEM, nou.

    1. Golf V. Nu stiu ce placute s-au pus, stiu doar ca scrie VW pe ele, la fel si pe discuri. De franat au franat OK si cele originale, cat si cele schimbate prima oara. Stiu ca e o diferenta de bani, dar eu n-am avut probleme cu lucrarile efectuate la PBN. Si decat sa am dupa aia dubii, mai bine acolo, mai ales ca au si garantie 2 ani la defecte.

      Legat de volan, ma gandeam sa-l imbrac la unii after market, da arata al dracului de bine ala facut de VW (sau cine il face pentru VW).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.