cisco expo 2011

Azi m-am dus pentru prima oara sa vad cum e la Cisco Expo. Si e misto, cre’ca o sa ma abonez la evenimentul asta, sa nu mai zica unii ca “asta era ultimul loc in care ma asteptam sa te vad” din motive ca firma unde activez vinde Juniper :)

Keynote-urile au fost foarte interesante: ambasadorul SUA in Romania a mai palmuit putin guvernul ca nu construieste infrastructura sa ne putem dezvolta si sa iesim si noi o data din mocirla; de la Raed Arafat am aflat prin telepresence ca au intre cateva spitale un sistem de transmisii date pentru diagnoze remote, ca au inceput un proiect in parteneriat cu Vodafone sa puna sisteme de transmisii date pe ambulante date astfel incat paramedicii sa obtina informatii de la doctori specialisti si sa poata trata mai eficient pacientii in drum spre spital – ocazie cu care am aflat ca OMV Petrom a dat o mare sponsorizare pentru niste spitale pentru sisteme din astea; VP of Marketing a avut de spus niste chestii misto pe care le-am uitat – prea multa informatie dintr-o data.

Breakout session-urile la care am fost eu au fost despre implementarea de Cisco NAC in Unicredit, Vodafone stuff si Innova. La ultimul am plecat ca era extrem de plictisitor nenea ala.

La Cisco NAC a fost misto prezentarea pana la partea de Q&A unde au fost si vreo doi neni care nu mi-au lasat impresia ca au priceput ceva si au pus niste intrebari complet pe lanaga de l-au lasat in ceata pe tipul de presales de la Datanet.

Vodafone au avut o prezentare misto ce retea au, cum a evolut asa frumos pe milestone-uri pe partea de date. Partea funny e ca in spatele meu erau unii de la un alt operator: Orange, Cosmote sau Romtelecom – n’as sti sa zic care pentru ca nu se vedeau ecusoanele care ziceau ca ce misto, ca si ei tot pe locul 1 sunt. Imi venea sa le zic sa aiba grija sa nu cada de pe podium de la atata inghesuiala :))

Innova a avut un titlu misto de prezentare, da nenea ala ar trebui sa se lase de prezentari. M-a plictisit ingrozitor si am plecat.

Pentru power session am ales partea de VDC, unde am stat jumate ca m-a luat un somn rau si nu puteam sa ma mai concentrez. Familia de switch-uri Nexus e misto – am vazut si’un Nexus 7000 real life si este “an one big motherfucking switch”. Iar viziunea lui Cisco despre DataCenter e misto si din demo-urile live pe care le-am vazut, e foarte usor de pus in practica. Bani sa ai, ca nu cre’ca’s ieftine jucariile alea.

Nu mi-au placut doua lucruri la Cisco Expo: era al dracu de frig in salile de prezentari, iar masa a fost servita fix in dreptul usilor de acces in sali… multi oameni => inghesuiala aiurea si abia gaseai un loc sa mananci. Au compensat un pic prin mancarea buna. Asta e unul din motivele pentru care-mi place la Marriot la evenimente.

Ce mi-a placut: introducerile prezentatorilor din prima parte a zilei, muzica, modul de sustinere al prezentarilor si filmuletele. Oamenii astia stiu sa faca spectacol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.