ruckus wireless

Mai acu cateva saptamani m-am dus la un training de wireless pentru produsele de la Ruckus ca era obligatoriu.

Joi cred mi-au venit kitul de demo: un ZoneDirector 1106 + 3 AP-uri ZoneFlex 7962. Cum joi am avut treaba si vineri mai toata ziua iar m-am plimbat pe ici pe colo, abia dupa-masa am apucat sa deschid cutia.

La corporatia unde activ, vineri dupa-masa sunt rezervate cam 2 ore in care cate un nefericit care trage paiul cel mai scurt trebuie sa faca cate o prezentare despre ceva sa se umple timpul. Fiind io asa bine-dispus, am “hijacked” un pic prezentarea unui coleg si am facut pe smecherul un pic sa le arat la colegi cat de misto e Ruckus: in aproximativ jumatate de ora am avut o retea wireless gata functionala si cativa colegi s-au dat pe net prin ea. Demonstratia de “forta” a inseamnat: scos controller-ul din cutie, conectat la retea, bagat in priza si pornit. Dupa ce a butat am trecut printr-un quick setup wizard de i-am pus IP si chestii si dat OK, scos din cutie un AP, bagat in retea, asteptat sa buteze -> inregistrare la controller -> firmware update -> reboot -> Wireless Network operationala. Al doilea AP a avut parte de acelasi tratament, iar dupa ce si-a facut update de firmware and stuff i-am scos cablul de retea si uite asa am facut un wireless mesh. Pe ceas maxim 30min cu toate cele.

Din nefericire, ca orice ferma care se respecta avem si un troll de serviciu care s-a gandit ca ar fi cool sa compare echipamente de cateva mii de parai cu un router din hypermarket de 100-150RON si sa intrebe care e mai bun :(

Acu trebuie sa citesc cum pisici dau factory defaults la jucarele ca marti cre’ca trebuie sa repet figura si sa fac iar o mica prezentare de jumatate de ora.

3 thoughts on “ruckus wireless

  1. Of of of, n-ai invatat pana acuma cum faci cu personajele gen Badaluta? :-)

    Q: “Da’ am vazut ca are Repotec la eMag cu 100RON. Nu e tot aia?”
    A: “Nu”

    Q: “Da’ di she?”
    A: “Ala e o cutie, astea trei. Ala e singur, astea pot face mesh. Ala transpira si crapa daca o pui de un LAN party de mai mult de 3 gigei la tine acasa; astea pot duce o sala de conferinta intreaga in care toti stau pe torente.”

    Q: “Da’ shi eu pot sta pe torente acasa pe Repotecu’ meu!”
    A: “Corect, pun pariu ca prietena ta nu poate juca Unreal online simultan ;-)”

    etc. De obicei se plictisesc inainte de primele 5 minute :D

    @Dexter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.