esxi, take 1

Tot weekend-ul m-am jucat cu VMware ESXi 4.1 Update 1 legat la maretul SAN.

Si am facut aproape toate tampeniile posibile pe el: cluster; activat Fault Tolerance pentru 2 masini virtuale, un Linux si-un Windows si facut failover si alte cele; lasat DRS-ul sa-si faca de cap si sa reaseze masinile virtuale unde crede el de cuviinta in cluster sa fie clusterul balansat cum trebuie; am dat drumul la compilat un kernel si am initiat un VMotion de pe un host pe altul: a mers compilarea chiar daca masina se muta dintr-o parte in alta.

Acu sunt curios ce-o sa iasa, am dat la toti linucsii sa faca “find / -print” de cateva zeci/sute de mii de ori sa stresez si CPU-ul si conectica pe FC la SAN, iar pe o masina sa compileze tot anul la 2.6.38 vanilla.

Daca nu mi-ar fi asa lene, as aloca niste adrese IP si la Windowsii aia si as rula pe ei un CpuBusy.vbs doar asa… sa fie burn-in -ul cat mai realist, eventual si-un IOMeter. Cre’ca am sa fac asta maine.

Pe legaturi de 100Mbps, dureaza la nesfarsit un VMotion – iar cateodata chiar nu se realizeaza, zice VMware ca “se schimba memoria mult prea des versus latimea de banda disponibila pentru acest proces, drept urmare se face abort”. Asa ca le-am conectat la un switch gigabit si acum e mult mai bine.

Windowsul a decis ca desi e proaspat instalat sa vrea sa se activeze asa de capul lui si sa nu astepte cele 30 de zile regulamentare inainte de a face asta si uite asa m-a suparat.

Overall ma declar fericit cu noua jucarie, astept s-o vad cum se comporta in productie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.