blog problems

In ultima vreme tot am dat de dude cu blogul si nu stiam ce are. In weekend am descoperit: am ramas fara spatiu pe disc din cauza bazei de date care ajunsese la 16GB, iar discul e mic (20GB).

Asa ca am inceput sa investighez.

Am facut un dump pe un alt disc la toate bazele de date si am ajuns la 9.4GB. Asta a fost momentul de WTF, ca n-am cum pisici sa am atata spatiu ocupat cu blogul. Dar aveam cum sa am atata spatiu ocupat cu wiki-ul. Care in ultimii doi ani a fost spamat in dusmanie. Si m-am apucat sa sap sa vad ce pot face.

Si a devenit interesant, ca initial am vrut sa sterg toate reviziile de la pagini astfel incat sa nu mai am probleme, doar ca dura incredibil de mult. Pana m-am prins ca pot sterge cate o luna, cate o luna pana ajung la zi cu spam-ul. Si uite asa am sters cre’ca 1.5-2 milioane de spam-uri :( sute de mii de randuri cu cate putin text. Dupa toata aventura asta, am dat din nou dump la baza de date si guess what: doar 66MB.

Sters /var/lib/mysql, pornit MySQL sa-si refaca bazele de date, import si acu sunt iar fericit.

Acu merge blogul bine, merge si wiki-ul cam cum trebuie. Mai am sa ma prind cum draci sterg vreo 1700 de pagini de talk aiurea in mod automat sa nu ma ia plansul manual si cre’ca o sa fie OK overall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.