[geek stuff] juniper VC cu 2 membri

Ca tot nu mai scrisesem nimic de ceva vreme, asa mai interesant sa zic, azi m-am apucat cu drag si spor sa crosetez la un mic norisor dupa ce saptamana trecuta am pus echipamente in rack si ajutat de un coleg de la alt departament l-am facut gigea de frumos cu cabluri trase ca la carte.

toata seara mi-am batut capul cu un setup de tip Virtual Chasis cu 2 switch-uri ethernet EX4200 de la Juniper. VC care se incapatana atunci cand restartam unul din switch-uri, ala ramas de capul lui trecea in mod Line Card (LC) si cucu forwarding. dupa vreo 2 factory reset si ceva google-fu, am ajuns la no-split-detection care se pare ca este ceva fix facut pentru atunci cand ai doar doua switch-uri intr-un VC.

Asa ca, daca exista setup in care intr-un VC sunt maxim 2 switch-uri, se activeaza frumos no-split-detection si uite asa totul merge cum trebuie cand unul din switch-uri se duce pe campii, e rebootat si alte cele chestii mai nasoale de se pot intampla.

root@sw> show configuration virtual-chassis

no-split-detection;

member 0 {

mastership-priority 255;

}

member 1 {

mastership-priority 255;

}

mastership-priority se pune pe 255 sa ne asiguram ca cele 2 switch-uri se vor uni ca un Master RE si un Backup RE si for putea face takeover cand e cazul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.