not a good day for science

Din cand in cand, ca orice sysadmin care se respecta, mai fac si update de soft pe ici pe colo, sa fiu trendy si in ton cu moda :)

In weekend, pentru ca eram sub influenta vinului, ma gandeam io asa ca trebuie sa fac update la JUNOS de pe un stack de EX4200, ca asta de rula acum ii expira suportul saptamana viitoare. M-am uitat, am citit, am gasit versiunea care trebuie si zic luni dimineata ii dau in cap.

Teoria, testata data trecuta, e ca in versiunile noi de JUNOS au fixat upgrade-ul stack-urilor pe EX4200 si pot sa-l fac hitless pentru serverele din spate. Bine, asta ca s-a prin si ESXi cum sa trateze pierderea link-urilor intr-un mod graceful asa :)

Eh, downloadez io 11.4R2.14 ca tot e recomandata de JTAC sa ruleze pe switch-urile astea si-i dau sa instaleze si sa rebooteze. Dupa ce am apasat Enter mi-am adus aminte ca e un pic gresita treaba si ca trebuia sa-i spun si pe ce membru sa faca asta. Si uite asa s-au instalat si rebootat amandoua switch-urile in acelasi timp. Buba e ca de cateva versiuni incoa a crescut timpul de instalare, ca se pune de doua ori: o data pe partitia normala si o data pe una de backup si in caz ca da cu oroare, sa ai de unde sa butezi pana o repari pe ailalta. Si uite asa m-am uitat io 10-15min pana au pornit alea si a luat-o iar totu din loc.

Noroc ca era de dimineata si nu era lumea prea treaza sa se prinda ca a picat stuff pe acolo :)

Asa, azi am vrut sa repet operatia, da de data asta pe o pereche de routere care functioneaza de capul lor. So, oprit frumos serviciile pe unul din routere sa nu flapeze stuff pe acolo, instalat OS frumos, inchis sesiunea de SSH, plecat putin la plimbare, intors, pornit sesiune de SSH din nou si dat reboot.

Dat reboot la alalalt router si nu intelegeam de ce ma-sa buteaza cu aceeasi versiune de OS. Cand n-a mai mers conexiunea la internet mi-a picat fisa. In cap. L-am rebootat pe singuru bun.

Am scos un “Futu-i”, asteptat sa buteze, sa incarce cele 2 tabele globale de IPv4, sa se stabilizeze shit-ul, sa-l rebutez pe ala care trebuia, sa-i activez din nou configuratia, sa astept sa incarce si ala stuff si ce mai face el, sa las lucrurile sa se linisteasca un pic si sa-l actualizez si pe ala care trebuie si sa-l mai rebutez o data :)

Morala cre’ca e sa nu mai fac stuff pisat pe mine de somn. Azi am cascat pana la pranz. Noroc ca la intalnirea de dimineata aia care nu trebuiau sa ma vada scriau pe flipchart cu spatele. M-as fi intins pe mocheta de somn ce-mi era.

Cre’ca trebuie sa-mi fac todo list pe care sa notez ce anume trebuie sa scrie la prompt cand dau comenzi, ca cine stie ce rahat se intampla data viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.