exchange 2010, vmware & win 2008 r2 fun

… sau mai bine zis cum sa te uiti ca prostu la monitor si sa zici ca nu e adevarat.

Setup simplu: Exchange 2010 SP2 UR1 (UR=Update Rollup), Windows 2008 R2 SP1 puse pe ESXi 5.0U1. 2 servere: un mailbox si un CAS.

Mai acu ceva vreme a iesit UR2 pentru Exchange 2010 SP2. Pe care l-am instalat cu succes si fara dude pe serverul pe care se afla mailboxurile. Dupa vreo ~ saptamana sau cam asa, am zis ca daca tot nu s-a intamplat nimic, hai sa-l pun si pe CAS, sa fie si ala fericit sa vad ca e totul bine pe o pereche de servere pana sa-l instalez si pe restul.

Cum pe mine ma apuca treaba asta numai noaptea, am dat install si am asteptat, si am asteptat, m-am dus prin oras, am mancat, m-am plimbat cu bicicleta si cand m-am intors se tot instala. M-am uitat io asa prin event viewer, am gasit niste mesaje de oroare destul de interesante.

Partea insa foarte interesanta a fost cand am observat ca nexam trafic IPv4 intre Exchange si DC-uri. Si conexiunile deja stabilite. Orice altceva canci. Nada. m-am frecat un pic in cap si am zis ca WTF, nu se poate. Pana la urma am zis ca ‘what can go wrong’ si am dat disable si enable la placa de retea, a dat semne ca s-a instalat si minuntea de UR, a zis ca vrea reboot, i-am dat, am vazut c’a rebootat si m-am dus la nani ca mi-era incredbil de somn.

A doua zi, SMS ca ‘nu merge OWA, da eroare’. A doua zi eram la 100km distanta de un computer de pe care puteam sa ma leg sa fixez jucaria. Anyway, am ajuns acasa, am sapat, am vazut ce eroare da, m-am pus sa dezinstalez UR-ul, l-am dezinstalat si pe ala de dinainte ca se pare ca se futuse si installerul de Windows si lua ce vroia el la dezinstalat, rebootat de cateva ori, si dat din nou sa instalez UR sa vad ce si cum.

Bineinteles ca s’a instalat pana pe la cap cand a inceput .NET optimizerul sa mai faca niste chestii si iar canci conectivitate IPv4. aia de IPv6 mergea de n-avea aer, numai ca dintr-un motiv care-mi scapa mie, in cazul asta, Exchange-ul isi doare foarte tare numai IPv4, asa ca am facut ce facusem si data trecuta, enable/disable la placa de retea, s-a deztepenit (cu mentiunea ca acu a dat mai putine mesaje de oroare), reboot si surpriza: merge OWA.

Singurul lucru diferit e ca pe CAS am pus direct UR2 versus alalalt server care avea UR1 pus si pe care am pus si UR2. Cred ca e o buba prin ce rahat face CAS-ul de se blocheaza asa tembel.

Si uite asa ajungi sa injuri pe toata lumea la doua dimineata cand se intampla lucruri care n-ar tebui sa aiba absolut nicio legatura una cu alta.

Deci da, cand instalezi un patch la ceva care nici macar n-are treaba cu sistemul de operare, mai nou poti ramane fara conectivitate IPv4 pentru conexiuni noi. Ain’t computers fucking predictable ?

5 thoughts on “exchange 2010, vmware & win 2008 r2 fun

  1. Aproape toata infrastructura o am dual stack. IPv4 mi-au ramas cateva chestii al caror OS nu stie de IPv6, in mare parte adresele de management ale unor switch-uri Layer2, care sa zicem ca mor daca nu le pot accesa IPv6.

    Am si firewall de IPv6: McAfee Enterprise Firewall (fostul Sidewinder). La momentul la care am trecut si la IPv6, era cam singurul comercial care avea suport pentru cam toate chestiile de IPv6, acum au aparut si altii care zic ca stiu :)

    Overall merge OK toata distractia, insa mai sunt momente din alea in care o statie se incapataneaza sa vrea doar IPv6 si sa nu mai mearga resolverul. Cam asta e cam singura mare durere repetabila pe care o am, in rest e pretty OK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.