biciclind

Sambata a fost vreme frumoasa, asa ca am luat-o la plimbarea cu bicicleta. Scopul a fost unul simplu: sa mergem in Haga. Si am mers.

Drumul de biciclete e in mare parte paralel cu drumurile expres sau autostrazile. Din ce am observat, daca vreau, pot sa ajung oriunde in tara cu bicicleta pe trasee dedicate si marcate.

Din Leiden pana in Haga sunt cam 17km. Mie mi-a dat un pic cu virgula la dus ca m-am incurcat intr-un giratoriu si cred ca am mai adaugat 1-2km la dus. Dupa ce m-am prins de treaba, m-am pus pe mers si am ajuns dupa semne pana in centrul orasului, unde am lasat bicicletele si ne-am plimbat un pic pe la shopping dupa care am bagat niste mancare asiatica, servita de asiatici.

La intoarcere am nimerit un drum mai forestier asa si vreo 2-3 kilometri am mers prin padure, care a fost foarte misto. Dupa aia iar pe langa sosea.

Dupa ce am intrat in Leiden, am taiat-o spre Warmond ca e si pe acolo un drum misto de biciclete pe langa niste canale foarte late, cu zone dedicate pentru relaxare. Pe aici am grabit-o un pic ca se pusese un pic de ploaie mocaneasca.

Acu ma doar picioarele. Am bagat 40+ km de invartit cu bicicleta. Pana in Haga fac cam o ora cu bicicleta.

cred ca la urmatoarea vizita, daca prind vreme buna, o sa incerc sa vedem daca ne duc picioarele sa pedalam pana in Amsterdam, ca sunt vreo ~35km. Macar one-way, ca la intoarcere exista optiunea de a lua trenul (care are vagoane cu loc dedicat pentru biciclete).

E prea jmechera treaba asta cu bicicletele pe aici. Au oamenii astia aici piste mai bune de biciclete (care nu, nu sunt desenate pe trotuare) decat avem noi strazi :(

Cred ce-a fost cel mai misto a fost faptul ca au fost cam 20 de grade si n-am transpirat deloc, a fost o placere sa pedalez agale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.