uae – primele impresii

De sambata dupa-masa sunt UAE-ist, in sensul ca am ajuns in Dubai. De duminica sunt la produs.

Vremea e ca in .ro la mare cand e sezon, asa zapuseala. Astia sunt obsedati de aer conditionat.

Pentru ca sunt la produs ar cam trebui sa ma imbrac un pic frumos la munca. Dar nu se poate si asta si sa nu mori de frig. Asa ca o cocalaresc original: hanorac peste camasa. Daca vrea careva sa ma vada smart casual bine, daca nu, gluga in cap. Am si o esarfa cu mine in caz de frig extrem.

Ieri am venit pizdit de la munca, dus la farmacie, luat un fel de fervez si baut. Ca parca eram batut.

Ce sa zic in rest: e misto cat am vazut din masina si plimbat in Mall of Emirates (ca tot e peste drum). In weekendul astora mi-am pus in plan sa vizitez si io Marina si restul de stuff ma interesant de vazut, ca treaba asta cu servici si casa inapoi cam suge. Mai ales ca o sa ma mut, inca sunt in negocieri cu gigi care m-a adus aci, ca initial vroia sa ma tapeasca sa ma trimita intr-un complex mai de cacat.

Au un drum mare in oras, Zayed road, care e pe 6 benzi in oras si de 4 in afara. Care se umple. Ca dimineata toata lumea pleaca din Sarjah/Dubai spre Abu Dhabi sau prin ce zone industriale mai sunt acolo. Unde la jumatea drumului spre munca se trece din Dubai in Abu Dhabi si arata si arata altfel. de la desert la palmieri pe mijlocul autostrazi si gard pe toata lungimea cum au astia pe la casele din pipera. Yes, asa mare si cu tepi.

In prima zi am prins un codoi imens ca a fost accident.

Unde lucrez e fix in the middle of fucking nowhere. Literally speaking.

La mall preturile sunt ca la noi. Unele chestii mai scumpe, altele mai ieftine, da overall ca la noi.

Am bagat mancare indiana vreo 2 zile de o sa ma ingalbenesc de la atata curry, da la fabrica mai greu cu alte tipuri de mancari de cati indieni sunt.

Azi, a doua de munca am futut-o in training de safety. Chestii de bun simt, care se pare ca la astia trebuie explicate ca la prosti. Chestii de genul: nu sta in spatele camionului ca poate mori daca da cu spatele si nu te vede, nu baga degetele unde nu trebuie, ai grija ca o sa te arzi daca te loveste unul in timp ce se plimba cu cuvele de metal topit pe langa tine si alte chestii.

Cat mi-am cautat job in Europa o sugeam ca nu’s specializat pe ceva anume. Astia o sug grav de prea multa specializare. Bine, eu cred ca din cauza de indieni, da ei zic ca sunt oamenii asa specializati ca nu mai vad big picture.

Sunt curios daca o sa-i ajute cu ceva ce-o sa le zic, ca nu am voie sa fac io configurari. Tre sa ma uit read-only, sa fac rapoarte cu recomandari si daca se aproba sa deschid tichet la echipa care se ocupa de $device si sa le zic sa sfaca stuff. Si dupa aia sa-i alerg cu iataganul ca-s indieni si dau imediat completed la tichet da de fapt nu fac stuff :)

200km pe zi. o ora dus, o ora intors. macar pauzele de masa sunt incluse in program. partea proasta e ca la 7 maxim tre s-o tai.

40 de litri de benzina costa vreo ~80AED, like vreo ~77RON.

Sper sa iau testul de safety. La fel si toti emiratis care m-au copiat ca m-au vazut completand de zor la raspunsuri.

Un dirham e vreo ~1.10ron. In unele magazine imi arata direct suma in RON care e de plata si pot sa aleg sa platesc asa. Scap de dubla/tripla conversie.

In alte parti ale lumii e nasol rau. Sunt aici oameni care fac chestii doar ca sa nu te obosesti tu sa le faci: sa-ti ia tichetul de parcare din mana si sa-l bage in aparatul care comanda ridicarea barierei, sa-ti duca cumparaturile acasa (am un magazin pe aci pe aproape si pentru cumparaturi de minim 20AED – undeva sub 20RON, sa vina un $whatever sa ti le aduca acasa, like 5 pachete de biscuiti). Azi la curs aveam un fel de garcon care iti aducea bautura daca ti-era lene sa te misti pana in bucatarie sa-ti faci un ceai.

In mall e pizdetul ca si la noi: craci, decolteuri, chestii mulate, tate. No problem. inca imi vine sa rad cand vad femei cu   hijab pe fata, ca io le zic ca’s ninja. Mai simpatice sunt alea de au si ochelari si din cauza de hijab tre sa-i tina pe varful nasului si arata caraghios.

Am pus 2 kile pe mine. Imi luai acu cantar. Iar sunt gras :( De maine ma pun pe halit cum trebuie.

Se pare ca nici in desert nu-mi vine sa beau prea multa apa.

Pentru maine imi cumparai pui sa bag la birou, ca cine stie ce au indienii la meniu. Sper sa nu fie prea picant. Ca e din ala Tandoori.

Ma deruteaza complet saptamana asta de munca e duminica pana joi, nu stiam de ce duminica dimineata la 7 nu e nimic pe #mumu.

Ma duc sa dorm, ca inca nu mi vine sa ma culc, da astia’s cu o ora mai putin si iar ajung sa dorm 6 ore pe noapte, acu poate bag 7 :)

4 thoughts on “uae – primele impresii

  1. te cam plimbi mult avand in vedere ca la un moment dat erai jobless :) si cautai prin olanda parca :). Deci pana la urma unde ai gasit jobul? Spor la treaba sa ai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.