google {talk,hangouts}

Acu ceva vreme am zis sa renunt la ym/msn si sa ma dau pe gtalk (mai mult din cauza ca incepuse sa-mi displaca pidgin fara un motiv anume). Client mic, mergea calumea si pentru instant messenging era tot ce-mi doream.

Pana la un moment dat in care cineva de la Google s-a scarpinat adanc in cur si a zis ca gata, GTalk nu mai e trendy hai sa punem pe toata lumea sa foloseasca Google Hangouts. Dupa inca o alta scarpinatura in cur cu mana pana la cot, altcineva probabil si-a dat cu parerea ca ar fi bine sa nu faca un client de desktop si totul sa se intample in browser. Ca memoria e ieftina si ai mereu deschise cateva ferestre intr-un browser, ce mai conteaza una-doua in plus, nu ?

Foloseam GTalk pe telefon si bineinteles ca a trebuit sa  imi pun Hangouts. Care cel putin pe iPhone (nu stiu restu cum sunt) e o mizerie crunta. Cred ca si daca aplicatia era scrisa de un student repetent nu era asa proasta: notificari aiurea, se misca greu de parca la fiecare apel de system mai are si un sleep() ascuns acolo. Imi apar notificarile cand vrea muschiu lui, nu face clear la ele chiar daca vad mesajele etc.

Si uite asa ieri mi-am bagat peula in el. Ca a intrat la exemple de cum sa futi o aplicatie lightweight si functionala si sa o inlocuiesti cu ceva bloated si abia functional. Go Gugle!

One thought on “google {talk,hangouts}

  1. > Ca a intrat la exemple de cum sa futi o aplicatie lightweight si functionala si sa o inlocuiesti cu ceva bloated si abia functional.

    Exact la fel au facut si cu noua versiune de GoogleMaps. Exact acuma cand ma bucuram si eu ca au pus Street View pe cam totate ulitzele din Romanica m-a pus dracu’ sa dau “accept” la intrebarea lor “vreti sa folositi noua versiune bla bla?”. Long story short, noua versiune aproape ca imi omoara FF-ul la memorie, se misca ca un fund si au mai ascuns si o parte din vechile functionalitati la 2-3 click-uri distanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.