paharul naravas

Aseara stateam in fata unui pahar. Mai sorbeam un pic din el, ma mai uitam la el. Ne imprieteniseram un pic asa. Pana cand m-a atacat din senin, sarind direct pe degetul mare de la picior.

Si degetul s-a suparat ca n-am ripostat ca nu l-am tras pe pahar la raspundere si s-a umflat sangele in el. Dar ghinion, ca s-a umflat unde nu trebuia, sub unghie.

Asa ca de dimineata in loc sa ma trezesc cand trebuia sa sune ceasul, m-a trezit degetul, ca bai avem o problema.

Am schioptat incet-incet pana la Floreasca la urgente la Ortopedie sa vad care mai e treaba pe acolo. Mi-am facut si vreo 2-3 radiografii la deget, din toate pozitiile de ziceam ca-s la sedinta foto: acum drept, acum aplecat intr-o parte, acum si de deasupra…

Acolo radiografia functioneaza pe principiul urgentele primele, aia din spital pe locul doi si daca nu mori, stai la coada. Si am stat, am schiopatat pe acolo, intr-un final am ajuns sa ma iradiez un pic de control.

Noroc ca nu s-a rupt nimic, dar aveam un hematom de toata frumusetea. Cum statea el sub unghie ca manechinul in vitrina si se uita la mine. Si la doctor, care doctor s-a suparat pe el si a zis ca-l rezolva sa nu se mai uite asa.

Si acum, partea interesanta – cum se repara una din asta:

  1. Imbibi niste vata in spirt si ii dai foc.
  2. Iei un ac mai gros asa si il inrosesti in focul creat la pasul 1.
  3. Cu acul rosu dai o gaura in unghie pana iese sangele. Dupa aia mai impingi un pic de control, sa fii sigur.
  4. Repeti pasul trei de vreo 3-4 ori in zone diferite pana obtii o fantana arteziana de toata frumuseata
  5. Strangi din dinti cat faci pasii 3-4, ca e live fara nici un fel de anestezic
  6. Bandajezi piciorul, incerci sa-l pui la loc in bocanc si te duci acasa.

Daca ai sange rece, poti face asta si acasa fara nici un fel de problema :)

A venit un asistent si mi-a explicat cele de mai sus pe scurt: “O sa-ti dam niste gauri cu un ac inrosit in foc. Esti de acord?”. M-am uitat la el, m-am uitat la deget si am zis: “Ce poate sa fie rau in asta?”.

Discutiile intre doctor si asistenti erau misto, “hai sa ii dam foc” – cand vorbeau despre mine in spatele cortinei. Asta e momentul ala incepi sa te gandesti ca de obicei expresiile de genul “ce poate fi rau in asta?” sunt de obicei “famous last words” :))

Acum degetul meu arata de parca a fost impuscat cu alice. Si toata saptamana trebuie sa stau cu el in sus sa nu i se mai urce sangele la unghie, sa iau niste pastile, sa mai schimb bandajul si sa astept sa scada tensiunea in unghie. Si sa merg pe calcaie.

1 thought on “paharul naravas

  1. am patit-o si eu, mi-a cazut un raft din dulap, direct pe deget (pe unghie), fiind urcat pe o scara nu am reusit sa feresc piciorul, s-a umflat sub unghie, nu am dormit toata noapte de durere… adoua zi, dupa o ora de google am descoperit “metoda ac prin unghie aka fantana arteziana”… am strans din dinti si m-am operat… singur :D… durerea nu am reusit sa o diferentiez si sa o savurez pt. ca ma durea deja super mega tare degetul :))… pana la urma mi-a cazut si unghia… :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.