cisco connect 2015

Azi ma scapai la Cisco Connect sa mai invat si io niste stuff de networking :)

Primul discurs a fost tinut de un tip de cica e director general la Cisco Romania, dar prieteneste ii sfatuiesc sa nu-l mai lase sa vorbeasca un public. N-are deloc carisma si nici abilitati de prezentare. A fost plictisitor chiar daca a incercat sa sa mai anime un pic sala.

Dupa aia a fost un nene neamt de a vorbit de FOG computing si cum vede Cisco Internet of {Things, Everything} si ce proiecte mai au prin alte tari. FOG computing asta, explicat de nenea are mai multa logica decat articolele de marketing ale lui Cisco: pe scurt, o mare parte din computing se muta la “edge” astfel incat anumite decizii se pot lua local iar in “cloud” ajung fie date agregate pentru metrics/analytics sau doar alea pentru deciziile importante, in felul asta reducand latenta operatiilor, scade latimea de banda utilizata (care conteaza mult in M2M pe link-uri proaste sau un zone greu accesibile).

Dupa aia a avut un nene de la Romtelecom o prezentare in care a inceput sa se laude ce tare e Romtelecomul in Romania. Am plecat de la prezentare ca nu am inteles de ce au simtit nevoia sa se laude.

Dupa aia a fost o prezentare de UCS asta nou si ce unelte de administrare si configurare centralizata are pentru el. Am fost partial atent ca vorbea nenea ala foarte monoton, de parca era in Speed: nici prea tare, nici prea incet ca altfel explodeaza bomba.

Pauza de masa cu o coada imensa si mancare nu chiar grozava. Dar eram nehalit de la 7 de dmineata si era 14 si mi-era foame, asa ca n-am comentat prea tare. Dupa aia au ramas fara cafea si au dat apa si cola din sticle de 2L, sa faca economie.

Dupa-masa au fost sesiuni paralele si m-am dus sa vad o prezentare tinuta de Datanet  despre cum s-a apucat Cisco sa integreze SourceFire in ASA pe de o parte si o prezentare de SourceFire in general pe de alta parte. A fost okish, cam prea romglezita prezentarea, cu multe detalii tehnice pe care le-ar cunoaste doar aia de s-au dat un pic cu produsele (norocul meu ca m-am dat cu amandoua – ASA si SourceFire un pic) sa pricep ce vroiau sa zica. Pe de alta parte am facut poze sa ma ajute sa castig si io vreo 2 CPE-uri la CEH si CISSP :))

Microsoft a avut o prezentare despre Hyper-V 2012 R2 in combinatie cu Cisco UCS si System Center ca si modalitate de management software/hardware. Se pare ca indianul ala de e acu sef la MS s-a imprietenit cu Linuxul ca acu Hyper-V stie Debian, RedHat, Ubuntu, Suse si pe langa asta stie si de FreeBSD si culmea, alea stiu de Hyper-V si au driverele care trebuie.

Dupa aia am vrut sa ajung la o sesiune de Network Design Failures de la Cronus da pana m-am orientat am ajuns ajuns cu 5 minute inainte de inchidere si am inteles fix o pula. Sper sa pot sa produc prezentarea ca era chiar misto din ce-am dedus io din cele 2 slide-uri de le-am prins :)

Ultima pe lista era o prezentare de Unified Datacenter care de fapt s-a dovedit a fi o prezentare cu focus pe ACI si despre cum iti poti face Software Defined {Datacenter, Networking} cu Cisco si Puppet/Chef si despre ce inventie mare e ACI asta si despre ce nasol era cu applet-uri EMM pe switch-uri si routere pentru automatizare de operatiuni. Moment in care mi-am bagat picioarele si am taiat-o.

Nu stiu daca Cisco Connect asta e acelasi lucru cu Cisco Expo, dar sper sa nu fie si sa fi fost ceva asa separat, ca altfel s-a dus pulii de suflet si conferinta asta: multa vorba fara sa zica nimic prea concret.

2 thoughts on “cisco connect 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.