eecc 2015

…sau East European Comic Con 2015 pe numele complet.

A fost pe 8-10 Mai si m-am dus si io sa vad, mai ales ca trebuia sa fie un fel de DreamHack mai mare plus competitie regionala de Cosplay pentru World Championship.

De cand nu m-am mai jucat, am recunoscut foarte putin personaje din Cosplay. Adica in afara de Joker, o gramada de Harley Quinns si vreo 2 sau 3 Lara Croft, in rest pauza.

Mi s-a parut interesant faptul ca femeile au fost intr-un numar impresionant la Cosplay. Barbati in afara de un Joker, niste unii cu pusti si niste cavaleri nu prea. Pana si Assassins Creed aveau femei imbracate in cosum de barbati. Cred ca s-au schimbat treburile “de pe vremea” mea si acum sunt mai multe gamerite decat gameri.

Au venit vreo 4-5 sau 5 actori din care am recunoscut vreo 3:

Au fost prezente multe magazine cu Comic Books ca si specific de activitate, ocazie cu care am aflat ca in Bucuresti se vand Comics originale – habar nu aveam ca exista.

La un fel de etaj erau artisti grafici care desenau live chestii si puteai sa le cumperi lucrarile – asa mi-am luat eu de la Terapia de Basm 4 volume cu autograf de la desenatorul principal.

Tricouri cu tot felul de eroi din benzi desenate, filme sau seriale. Ocazie cu care mi-am luat si eu vreo 3 sa le mai rulez pe alea de le am :)

Au fost si ateliere de pictat figurine din jocuri, foarte interesanta ideea.

Sunt niste oameni care au niste benzi desenate numite HAC si m-am tot invartit io pe acolo si nu priceam de ce ti le-ai denumi HAC daca esti roman. Initial m-am gandit la hacuit, dar nu pareau. A doua zi m-am dus sa ma uit pe ele si de fapt se cheama Harap Alb Continua si prezinta cumva continuarea povestilor cu Harap Alb intr-o formula mai de Comics asa.

Ce-a fost mai putin placut:

  • Lipsa aproape totala de ventilatie inauntrul centrului de expozitii (daca nu tineau usile deschise ar fi fost sugere maxima)
  • Nu se putea trece direct dintr-un pavilion in altul si trebuia sa o iei pe dinafara si a cam supt ca intr-una din zile a plouat.
  • Doar Spring Time vinde mancare acolo.

Per total a fost o experienta interesanta si as vrea sa vad cum e la unul din ala super mare, precum cel din San Diego.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.