minidebconf bucharest 2015

Weekend-ul asta s-a tinut un MiniDebConf in Poli si m-am dus sa vad si eu cum e cu Debian-ul asta :)

Programul a fost asa: http://bucharest2015.mini.debconf.org/schedule.shtml. Sper sa puna si prezentarile online candva.

Prezentarile in prima zi au fost de nivel incepator, mai mult bazate pe filozofii, chestii de privacy cam ce mai face lumea si cum, mai nimic tehnic. Inclusiv chestiile de Tails a fost mai mult despre cum poti contribui, ce e proiectul si ce face, fara a intra in detalii tehnice.

A doua zi au inceput un pic hardcore cu chestii despre machine learning, capitol la care tot ce am putut sa zic a fost “I know some of the words”. Dupa aia a fost prezentata munca unor contributori la kernel cu scris/refactorizat de drivere si de implementat capabilitati noi. S-a terminat tehnic cu o mica introducere in limbajul de programare Go.

Pranzul din prima zi a fost interesant, pentru ca este la moda miscarea asta cu feminismul in tech si toata logica a fost aruncata pe geam, because reasons. Si uite asa feministele au avut un incident neplacut o data si dupa aia toata lumea a fost bagata in aceeasi oala. Era pe acolo o tanti care era foarte hardcore cu feminismul, bias-ul in tech si alte chestii de genul asta. Un participant a incercat sa discute logic cu ea, dar pana l-a urmat si-a cerut scuze ca l-a mancat in cur sa deschida subiectul si a plecat de langa ea. Eu am zis ca e din cauza ca tipa era frantuzoaica si asta explica multe (mai ales lipsa de logica), si mult mai simplu decat sa incerci sa ii explici ca nu toti barbatii vor s-o futa.

Seara am fost la masa in Piranha si langa mine s-a nimerit un gigel care avea “serious issues” si era complet incoerent, vorbea singur, scria chestii pe servetele, se baga in seama complet pe langa subiect. Un fel de Suca lasat prea mult in soare cu capul descoperit.

Azi la pranz a fost de trollat o moldoveanca, cu care am facut pauza in timpul prezentarilor si seara am mai trollat-o vreo 2-3 ore pana ne-am plictisit. Inca nu stiu ce era in neregula cu ea, ca sa stea asa la trolling atatea ore si sa mai si puna paie pe foc… ori asa era ea, ori e feminista din aia undercover si o sa se ia dupa aia de barbati ca sunt porci. Din pacate pentru ea, a fost trollata de ambele sexe la greu, chiar as putea spune mai rau de femei decat de noi :)

All in all a fost distractiv, am vazut si punctul de vedere al altora, am cunoscut oameni noi si a trecut weekend-ul repede de tot, mai ales ca am plecat dimineata si m-am mai intors seara.

Conferinta a fost transmisa live pe Youtube si filmarile o sa fie procesate si puse la dispozitie dupa, pentru cei care n-au apucat sa vina sau sa se uite la stream.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.