instalare vum 6.0

Ieri si azi mi-am spart creierii incercand sa fac un rahat de VMware Update Manager sa se instaleze. Operatiune care in mod normal dureaza ~15min a tinut aproape 2 zile :((

Dau io click-click acolo, cere user, parola si ce ma-sa mai are nevoie, ii dau nu zice ca e gresit (desi pare ca le verifica), trece mai departe si dupa aia dupa ce aproape termina de facut ce are de facut installer-ul, da oroare cum ca nu a putut sa se inregistrreze in vCenter Server.

Ii zic chestii de morti in inima; si ca un IT-ist adevarat ce sunt, ii mai dau o data, ca poate merge. Fix pula, aceeasi oroare. Dupa cateva repetari, tot la fel :))

Dupa ce-am sapat pe interneti in lung si’n lat ca poate n-oi fi singurul ghinionist, am gasit ceva informatii si se pare ca poti rula niste comenzi de mana sa vezi daca te poti conecta cum trebuie la vCenter.

Din CLI se conecta, zicea chestii pe acolo, totul fain frumos, mai putin ca nu facea ce trebuie. De permisiuni nu era vorba ca rulam alea cu userul Administrator din vsphere.local, cel mai potent administrator din VMware vSphere, tata’lor in permisiuni si drepturi.

Si azi imi pica fisa: si daca schimb io parola intr-una fara caractere diavolicesti? Minune, cerurile se luminara si Update Manager se instala, slavit fie Satana.

Se pare ca in inteligenta lor mega-extra-uluitoare, astia de la VMware de au scris installer-ul n-au auzit ca daca plimbi string-uri dintr-un parte in alta, ba prin fisiere, ba prin command line (ca ruleaza si ala pe ascuns niste comenzi) trebuie sa inveti sa faci escape la caracatere speciale ca altfel e nasol si le poti pierde pe drum si dupa aia te injura utilizatorii. In cazul meu, ; a fost caracterul buclucas care mi-a futut doua zile aiurea.

2 thoughts on “instalare vum 6.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.