netu’

De vreo aproape doua saptamani asa, tot mergea conexiunea la internet de acasa din ce in ce mai prost. Si aseara mi s-a luat si am sunat la suport la RDS sa investigheze problema.

Dadusem restart la router si AP si nimic. Am pus cablu direct in laptop si aceeasi viteza: 5.5Mbps maxim. Un fel de dial-up modern ca acu sa moara ma-sa orice site are 1MB…

Ma suna de dimineata unu’ de la suport, mai bagam un test de viteza, la fel. 5.5Mbps. Zice ca bine, trimite pe cineva.

Vine un baiat cu “laptop”-ul (ca asa s-au exprimat aia de la suport, ca daca nu merge cu restart de router o sa trimita pe cineva cu “laptop”-ul :))

Vine, baga cablu in laptop, user/pass de la mine si ce sa vezi, 87Mbps. Mi se aprinde si mie un beculet si incerc testul ala de viteza de pe telefon: 70Mbps. Daca ma ducea capul aseara si in zilele de dinainte nu mai trebuia sa fac azi pe prostul.

Ajunge baiatul cu laptopul la concluzia ca poate am virusi pe calculator si de aia merge asa greu, imi zice c-o sa ma coste 10RON interventia si aia e.

Ma mai gandii eu un pic si dadui un restart la laptopul meu, ca na… poate o fi ceva. Si ce sa vezi, 90Mbps.

Ii tot injuram pe aia de la suport cu “ati dat restart”… da uite ca aveau dreptate. Bagami-as.

Ocazie cu care sa le urez si astora de la Apple multa muie, ca ultimele drivere sunt de cacat si daca tii laptopul in sleep, dupa cateva saptamani se duce per penis treaba cu reteaua. Si cred ca problema e undeva la stack-ul lor de networking, ca la fel facea si pe WiFi si pe un adaptor pe USB.

O vreme o sa tac si-o sa merg pe burta cu chestiile de retea :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.