la incendiu

Din categoria “cand e sa ai ghinion gasesti cuie si-in pizda”, joi noapte m-am trezit brusc pe la vreo 03:30 asa ca a sunat cineva la sonerie. Bine, n-am stiut atunci cat e ceasul ca asteptam pe cineva dimineata si mi s-a parut dubios sa nu vad pe nimeni pe vizor cand m-am dus la usa.

Si daca tot ma trezisem, m-am dus in bucatarie (n-am idee de ce, da cre’ca e vreun automatism din asta, gen daca tot eram pe hol sa vad si ce e in bucatarie) si acolo m-am uitat pe geam. Afara vreo doua masini de pompieri si miros de fum si cativa oameni pe afara.

M-am gandit ca OK, arde un apartament in bloc si cine a sunat la usa a fost vreun pompier sa scoata lumea din casa. Super, incendiu n-avusesem pana acum. Opresc centrala, ca na – gaze si chestii, inchid geamurile la bucatarie si alalalt dormitor in ideea ca daca se propaga flacarile in sus sa nu intre in casa si sa strice zugraveala.

Dupa aia m-am imbracat, inclusiv mi-am dat cu deodorant, ca poate aveam de stat mai mult p’afara si caldura si chestii sa nu put :))

Impachetat go-bag, care la mine inseamna un rucsac cu laptop, autentificator de la banca, pasaport, portofel cu buletin si permis si m-am dus jos, pregatit de ce ar putea urma.

Well, jos era doar miros de fum si-o masina arsa fix langa a mea care s-a topit pe partea din spate si era asa scursa un pic. E genul ala de moment in care nici draci nu poti sa ai ca esti pus in fata faptului implinit. O mut un pic mai fata dupa ce se uita pompierii in portbagaj sa nu arda ceva mocnit, ii mai face poze un tip de la criminalistica ca nu stiau de ce la ce a fost provocat incendiul. Dau acte si talon la pompieri/politie si dupa ce s-au lamurit pompierii ca nu mai au ce stinge la masina aia, au inceput sa se impacheteze.

Dupa m-am dus cu un politist la sectie sa depun plangere, ca sa afle ce se s-a intamplat.

La politie e super, prima oara scrii de mana o plangere tipizata in sesul de frazeologie, pe care o semnezi si dupa aia politistul mai scrie una in Word care contine fix ce-ai scris de mana, o tipareste si o semnezi. Cine a inventat jmecheria asta nu prea doreste ca lumea sa scrie plangeri. A trebuit sa scriu in plangerea aia ca (literlamente) “Mentionez ca nu am relatii de dusmanie cu nimeni”. Mai ca incepusem sa fredonez in cap treaba aia cu “dusmanii imi poarta pica ca n-au valorea mea”.

Ziceam la inceputul postului de ghinion ca acu vreo doua luni mi s-a spart blocul motor la o alta masina fix dupa ce plecasem de la semafor. Si acu am o masina arsa. Interesant anul asta din punct de vedere al masinilor.

Acu urmeaza partea aia fascinanta de inlocuire a placutei de inmatriculare pe spate, ca e arsa mai rau ca tigaia si cautat piese si gasit service care sa vopseasca masina. Fix genul ala de distractie de care nu aveam nevoie. Si evident ca nu te poti duce la inmatriculari cu aia stricata si sa-ti dea una noua, trebuie sa faci cerere si sa vii cu acte in original si copie.

In retrospect, m-a bucut ca am luat-o logic cu analiza situatiei si a actiunilor de dupa, fara vreo panica sau in graba. M-a dresat bine oncall-ul cand trebuia sa fiu coerent indiferent de ora la care venea alerta si trebuia sa ma apuc de treaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.