distractie cu un scammer

Luna trecuta am pus pe OLX la vanzare un MacBook Pro de mi-l luasem acum vreo doi ani si pe care l-am schimbat cu unul ultima generatie. Mai mult pentru RAM ca la 32GB merg lucrurile altfel si pentru tastatura, ca aia veche incepuse sa se balbaie.

Initial am primit mesaje din astea scrise fie de boti fie de scammeri agramati direct pe OLX.

Dupa aia, a aparut un gigel care voia mi-a scris ca e interesat de laptop si ca il vrea. Acu nu stiu despre altii, dar nu cumpara nimeni un MacBook dintr-o alta tara si e dispus sa plateasca transportul cand poate sa-l ia mai ieftin de acolo. Asa ca am zis sa ma distrez un pic si sa vad pana unde merge scam-ul si ce metoda sau metode o sa foloseasca sa ma faca sa i-l trimit.

“Doavada” de la “banca”, arata asa:

Sa revenim la discutie:

Inca nu imi dau seama daca am dat de cel mai prost scammer din lume, ca am vorbit cu el doua saptamani despre “i did not get the money” sau nu prea mai merge business-ul si astia trebuie sa insiste pana le pica si lor ceva.

Vorbeam ieri c’un prieten de asta si m-a intrebat de ce nu i-am trimis o caramida. Raspunsul de ieri a fost ca m-ar fi costat caramida aia si n-ar fi fost amuzant.

Azi incepui sa ma gandesc serios sa-i trimit un vibrator (pe net e vreo 60 de lei unul) si o foaie cu “Here, now go fuck yourself”. Daca e sa fie circ, sa fie pana la capat.

4 thoughts on “distractie cu un scammer

  1. daca ala e numele lui de african, cauta https://www.192.com/people/search/ “adesanya” in preston lancashire… o sa-l gasesti e inregistrat ca tobi adesanya, mari sanse sa fie el.. in search iti arata cine mai sta la adresa (daca au acelasi nume de familie sunt rude probabil :)) spune ca ai vb cu ei (ele) mojisola si adesina .. si ca au zis (s-au oferit) sa-ti trimit ele banii direct ca probabil el nu stie sa vb la banca… ;) sa stea linistit ca ii trimiti cum intra banii de la ele… iar daca intra de la amandoua faci tu refund…. vezi cum reactioneaza :))))

    1. Stai sa mai scrie ceva, ca de joi n-a mai zis nimic. Ori s-a dat batut, ori mediteaza ceva sa se calmeze :))

  2. Haha, dovada aia de plată e clar făcută de un amator ;) Eu i-as fi cerut plata prin PayPal. Iar numărul lui de telefon pare a fi de US, când el locuiește la o adresa de Uk. Sper ca nu sunt mulți care sa de pacăliți de către acești indivizi, dar cel mai important e ca ar trebui raportați undeva, ca sa-și mai tempereze puțin din elanul lor de “afaceriști” pe internet.

    1. Nu avea rost sa insist cu alta metoda de plata, ca ii stricam omului scenariul. Scopul a fost sa vad cat de mult pot sa-l enervez si sa-l fac sa-si piarda timpul.

      Asa in retrospect, poate nu trebuia sa zic de supervizorul de la banca, ca acolo simt ca l-am pierdut. Data viitoare o sa fiu mai “prost” :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.