mersul pe jos

Anul trecut cand am venit temporar #păfranța, am zis sa-mi cumpar ceva d’aci de la Apple Store si tocmai bine ca se lansase Watch Series 6, si mi l-am luat, sa am metrice cu ce face corpul.

Si al dracu’ ceas are optiune sa-i zici cam cat de mult sa faci exercitii pe zi, are si el idei, uite asa m-am apucat de facut miscare. La inceput ca era distractiv sa-mi zica cati pasi am facut, si dupa vreo 2-3 saptamani eram cu grija sa-mi fac pasii pe zi.

Uite asa, de la couch potato am ajuns sa am dileme daca nu fac cel putin 6km pe zi si vreo 10000 de pasi. Damn OCD.

Anyways, s-a prins ceasul ca de sarbatori mi-am ars-o pe plaiurile mioritice si mi-a dat task ca pana la sfarsitu lunii sa consum 22.900kcal, gen vreo 800kcal/zi in medie.

Practica a fost mai complicata din cauza de pandemia vietii si de faptul ca francezii astia au primit ordin de la seful lor ca pana la 18:00 sa fie in casa. Astia unde ma prostituez eu imi dau drumul la 17 si pana la 18 am fix o ora sa ajung acasa, ca atat imi ia, cam vreo ~54min.

Ca sa-mi fac pasii ma scol dimineata devreme si ma dau jos din tramvai cu vreo 3km inainte, merg pe jos pana la birou, p’acolo sunt 2 etaje intre care trebuie sa ma plimb relativ des si seara mai compensez un pic pana la tramvai si asa scot vreo ~600kcal.

In weekend-uri am tot mers, da am mai avut si treaba si long story short, azi de dimineata m-am trezit si ceasul imi zicea ca daca nu bag ~1500kcal nu-mi da insigna ca am facut treaba buna in Ianuarie.

Acu’ stiu eu cum e cand nu faci ce-ti zice tehnologia, ca toti am vazut Terminator si Matrix, si asa ca la 8 azi, duminica, eram in picioare. Pe la 9 si ceva am iesit din casa si am ajuns inapoi vreo cateva ore mai tarziu si cu insigna de pionier pe ceas.

Ultimele vreo 200kcal asa au fost maxim de greu de produs, cre’ca si din cauza ca nu mai puteam de picioare, dar si din cauza ca parca ma obisnuisem cu mersul si nu mai dadeam asa randament la consumat energie.

January 2021 challenge completed

Si statisticile pe ziua de azi:

Mers non-stop pana in pizdia si inapoi. Adica asa:

Si pentru cine a inventat vorba aia cu “mersul pe jos face piciorul frumos”, sper sa si-l rupa, ca tot ce am facut au fost bataturi.

Daca as putea sa alerg cred ca as rezolva mai repede cu dilemele astea cu facutul de miscare. Din pacate insa genunchii mei au alta parere.

Dar am insgina de pionier. Yey!

Acum ca am scapat de asta, sper sa nu mai am challenge-uri din astea de mers pana sa-mi iasa ochii din cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.