random stuff

Cat a fost pandemie, astia in NYC au imbunatatit masiv sistemul de plata a calatoriei la metrou si in autobuze. Se poate plati cu aproape orice, inclusiv Apple Pay fara sa dai dublu click sa “pregatesti cardul”. Cand am ajuns pe JFK am primit mesaj de la Revolut, ca “heya, uite am activat toch to pay si doar pui ceasul pe cititor si gata, platesti”. Nu mi-a fost atunci prea clar ce si cum, da e magie curata noul sistem. Dau cu ceasul si se face asa rapid plata de nu-mi vine sa cred. Cam asa arata cititorul:


Prin 2019 prin vara ma aflam prin NYC si am zis sa-mi iau AirPods, mai ales ca tot iesise versiunea a doua. Zilele trecute mi-am pus AirPod-urile in urechi si carcasa pe langa buzunar, ca la un moment dat am vrut sa le pun la loc si pula carcasa. Am cautat-o pe unde credeam ca as fi putut s-o scap, nema. Find My se uita dupa AirPods, nu dupa carcasa. Din fericire, pentru doar $78 poti sa-ti comanzi una noua de la Apple. M-am dus la Apple Store, am pus comanda de carcasa, ca pe stoc n-aveau in magazin si a doua zi am ridicat-o. Anyway, de ieri a inceput sa ploua si azi cica “light rain”, da de unde ca m-am udat maxim mergand prin ploaie. Ajunsei acasa, si in inteligenta maxim, ma dusei sa-mi pun blugii, incaltarile si sosetele in uscator. Ocazie cu care trebui sa platesc $10 sa incarc intr-o aplicatie sa pot sa pornesc uscatorul din “laundry room” ca menajerele au incurcat cardul de spalatorie si mi-au lasat unul care nu era contactless si well, n-aveam cum sa usuc alea. Dupa o ora ma dusei sa-mi iau catrafusele si cand deschisei usa, ce era in uscator? carcasa desfacuta de la AirPods si un singur AirPod inauntru. Carcasa fututa maxim de la atata invartit. Il cautai pe alalalt pana innebunii, si era cumva prins in usa. Casca alba, usa alba, abia il bunghii. Imi trecu asa prin cap ca poate acu trebuie sa-mi iau casti noi. Dar nu, le pusei la urechi in casa si merg bine mersi amandoua.

Carcasa nu arata grozav, si nici castile, dar merg. Asa ca yey! Si sa le traiasca familia inginerilor alora de hardware de la Apple care nu le-au facut sa se dezintegreze la temperaturile din uscator.


Astia in US au niste reguli cretine, printre care faptul ca daca la un barman i se pare ca esti baut, nu-ti mai da de baut. Sau daca aia care sunt cu tine par bauti bine, nici tu nu primesti. Problema e ca e foarte greu sa te imbeti aci, ca pun o gramada de gheata in cocktail-uri si se topeste repede si sloboz, trebuie sa bei tone de cocktail-uri sa te imbeti calumea. Anyway, am dat de un muist de barman care n-a vrut sa-mi dea un cocktail ca eram cu niste persoane care pareau baute, da de fapt doar vorbeau tare. Judgy motherfuckers.

2 thoughts on “random stuff

  1. Poti sa-mi recomanzi niste casti care:
    – sa fie pentru cap mare
    – sa DIMINUEZE sunetul nu doar zgomotul iritant ( eu aud foaarte bine)
    – sa pot dormi cu ele

    1. Pe mine personal ma ia vertigo daca port casti cu noise cancelling si sunt active doar asa, fara muzica. Am auzit lucruri bune despre Sony WH1000XM3 (cre’ca a aparut XM4 acu). Ce am descoperit ca ajuta sa nu mai auzi tot felul de sunete din exterior sunt casti cu noise cancelling si sa pui muzica in surdina in ele – foloseam la un moment dat acum vreo ~10 ani Bose QC25. Casti pasive cred ca din alea de constructii, de se pun pe urechi sa nu iti piuie urechile dupa o zi intreaga de folosit pickhammer-ul :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.