arcade nostalgia

Saptamana asta a avut una din corporatiile pentru care butonez un eveniment si ca si divertisement, au adus doua aparate din alea de joc clasice. Unul din ele era ceva cu doua pistole de trebuia sa tintesti dusmanii pe ecran, iar alalalt era din asta clasic, cu doua manete si multe butoane.

Treaba cu asta e ca avea pe el un soft care se chema Pandora’s Box si puteai alege din vreo mie si ceva de jocuri.

Ca si backgroud, nu m-au prins niciodata jocurile de noroc, dar in schimb cam toti banii de-i aveam cand eram in mic ii bagam la sali de jocuri cu masini din astea.

Pentru curiosi, “pe vremea mea” era super ok sa te duci la 10-12 ani la o sala de jocuri (pacanele cum i se zice acu) si sa joci la poker sau blackjack toti banii – si pe langa asta sa-ti iei si ceva alcool sa-ti calmeze nervii cand iti intra o mana buna si-ti dadea aparatul sansa sa-ti maresti castigurile. Una din salile unde jucam, avea pe un perete arcade-uri si pe alalalt perete pacanele.

Anyway, inapoi la povestea mea cu ce ma jucam:

  • Vendetta
    • Pe asta l-am jucat cel mai mult.
  • Punisher
    • Habar n-aveam atunci de Marvel, da avea grafic misto jocul si se misca super bine. Plus avea si caption-uri misto.
  • Mortal Kombat 1
    • Asta era cel mai greu dintre toate si pana sa ajungi sa-l bati pe Shang Tsung… era cale lunga. Dar si cel mai hardcore, mai ales cand bagai cate un Fatality la vreo unul.

Mai e un joc care nu-l mai tin minte cum se chema, si ala era al doilea favorit pe langa Vendetta. Era ceva cu arte martiale si daca faceai bine la ultimul nivel, era un nivel bonus in care te bateai cu un taur. Si-am cautat internetul de dracii l-au luat si nu gasesc nici o referinta la el, sau macar un punct de plecare.

Dar, m-am bucurat maxim cand am regasit jocurile alea. Si am realizat ca lucrurile pareau altfel acum 25 de ani. Gen Vendetta mi se parea super lung ca joc, acum cred ca l-am dovedit in ~ 30 de minute. Trecea timpul altfel cred :))

Maxima bucurie treaba asta cu aparatul de jocuri. 20/10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.