flying refresh

Ultima oara anul trecut am zburat prin Octombrie. Dupa s-a muit vremea, am fost eu plecat, s-a dus anul. Dupa a inceput anul, vremea a mai bagt un “suge-o ba” si s-a facut Februarie cand s-au imbunatatit perspectivele de zburat.

Eu credeam ca mai stiu sa zbor, practica a aratat ca zburam ca o cizma. Cateva ore de refresh cu un instructor si gata, sunt semi-cizma acu :))

De anul asta s-a schimbat jmecheria, si nu mai zbor de pe langa Targoviste, ci de pe Baneasa. Scump, da e pe opulenta, gen esti dus cu microbuzul de lux la avion. Alta viata.

Primele ore eram vai de capul meu, parca nu mai zburasem mai deloc.

Dupa am prins o zi mega naspa, gen vant de 40-45kts. Ocazie cu care am aflat ca limitele avionului sunt doar la decolare/aterizare, in aer nu se aplica si lucrurile sunt relative. Gen pot sa bag si in vant de 100ktsca e relativa viteza avionului fata de masa de aer. Si eu credeam ca alea 11/24kts cross/headwind sunt aplicabile si in aer. Acu daca pot sa decolez, ma doare la bascheti de cum e vremea in aer ca stiu ca nu ma afecteaza foarte tare.

Anyways, am terminat cu refresh-ul, mi s-a dat liber ca am invatat sa aterizez totul bine.

Duminica aveam un plan sa bag un BBU-CRA, sa beau acolo o cafea si sa ma intorc. S-a dus planul maxim. Ca Baneasa a avut trafic duminica dimineata la 8 si in loc sa decolez la 09:00, am decolat la 09:40. Am ajuns cu intarziere la CRA, peste planul de decolare de acolo pentru retur. I-am dat un Delay la plan, am bagat o pauza de toaleta si am fugit inapoi in avion. La 13:30 am ajuns inapoi pe BBU. Si a fost totul bine fix pana dupa ce am eliberat pista. Vorbisem frumos cu toti, facut aterizare buna, comunicatii… ba, tot. Si pe platforma m-am ratacit, au trimis astia un Follow Me dupa mine si dispecerul din masina mi-a facut ditamai panarama ca nu stiu locurile de parcare din aeroport. Partea buna e ca am aflat ca e doar 10EUR sa cer Follow Me sa ma duca la locul de parcare sau de la locul de parcare la punctul de asteptare pentru decolare.

Si pentru ca am fost mereu pe fuga, n-am apucat sa pun camera sa filmeze. Ca tot ce am in cap e sa fac un timelapse de trei minute fix cat dureaza melodia aia pe care vreo s-o folosesc.

Data viitoare. Sper sa am timp sa fac si asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.