la muzeu

La muzeul de istorie din Bucuresti exista o mini-expozitie cu calculatoare/computere vechi. Am vazut Apple din ala din primele exemplare color, primul computer portabil (care arata ca geamantanul meu), unul cat un frigider, un Amstrad (cred ca cu 386) si alte cele.

 

2015-05-01 13.13.08.jpg

Picture 1 of 27

Pozele sunt facute cu telefonul si mai au ceva reflexii de la geamurile dintre camera foto si exponate.

talent show

“Due to new friends” azi am ajuns pe la scoala americana (AISB) la un Talent Show la care au fost participanti de la vreo 6 scoli internationale din Bucuresti. E primul eveniment de genul asta la care am participat si experienta a fost cam aia din filme, cand elevii fac chestii si parintii si colegii aplauda :)

Inceputul a fost foarte tare, cu un teatru de umbre care a avut ca tema o alegorie a vietii, iubirii, razboiului si inevitabil a mortii, cu o coloana sonora pe masura.

Au fost 3 tipuri de “performance”: dans, muzica si teatru.

La muzica s-au cantat fie piese originale scrise de formatii de liceu sau cover-uri dupa piese celebre, la dansuri au fost de la balet la break-dance, iar la teatru a fost o singura piesa care a fost psycho, dar foarte calumea si cu twisted end.

Pe cat ma pricep eu, unii de acolo sunt super talentati si cu viitor in treaba asta cu muzica sau cu dansul.

La sfarsit s-au dat premii pentru “runner up” si locul intai.

Spectacol frumos au facut si MC-ii, care cred ca erau elevi acolo la scoala.

Overall experienta a fost mai mult decat pozitiva si a fost o surpriza foarte placuta, mai ales ca habar n-am avut unde ma duc pana in ultimul moment.

oculus rift

Sambata am fost pe la DreamHack 2015 si erau acolo niste oameni carea avea live demo de Oculus Rift.

Si bineinteles ca mi-am pus un din ala pe mecla si m-am apucat sa il utilizez sa vad cum e.

E freaky dupa ce se calibreaza si se prinde cum e asezat si in functie de cum te uiti e ca si cum ai fi acolo in mediul ala digital.

N-am stat mai mult de un minut cu el pe ochi, dar cand l-am dat jos m-a luat o ameteala si o greata ceva de speriat. A durat vreo 4-5 ore pana mi-a trecut. Cred ca s-a dereglat ceierul de tot de la ala.

Dar este misto si daca il fac sa nu mai ametesti o sa ruleze la vizualizare de date si la jocuri daca i-ar pune si niste manusi cu acelasi tip de senzori sa le poti vedea si in realitatea virtuala.

mr. pip

mr. pip

“We have all lost our possessions and many of us our homes,” he said. “But these losses, severe though they may seem, remind us of what no person can take, and that is our minds and our imaginations.”

Este absolut fantastic filmul si complet opus fata de cum il stiam din “House”.

L-am vazut anul trecut prin vara, dar se pare ca am uitat sa scriu de ele si mi-am adus aminte de el acum.

avengers: age of ultron

avengers: the age of ultron

The best Avengers yet!

Este super, super, super cool. Incepe cum trebuie si se termina cum trebuie.

Doua chestii foarte tare mi-au placut la film:

  • Helicarrier
  • Veronica

Am zis ca au avut Helicarrier in film? :) Best part ever!!!

Urmatorul Avengers o sa trebuiasca sa il faca de juma de zi la cate personaje noi au introdus astfel incat sa le poata folosi talentul la maxim.

Da, si IMAX 3D. Ma mananca mai in vreo 2 saptamani asa sa ma duc sa-l vad si in Baneasa, sa vad cum e Dolby Atmos la sunet comparativ cu IMAX.

Si acu m-am prins de ce a rulat Ultron: vocea a fost a lui James Spader.