hpe idiocy

Una din firmele mele de idioti favorita este HPE. Ca da, dupa ce lucrezi mult in industria asta ai si firme favorite care’s pline de cretini ca stii la ce sa te astepti :)

Anyway. Cautam un update de firmware pentru un switch, si de candva de anul trecut nu mai este la liber portalul de unde downloadezi software. No biggie, facem cont, downloadam si uitam de el.

Sa nu faca lumea conturi aiurea, te pune sa validezi adresa de mail. Primesti mail, dai click pe link, adresa de email validata, te loghez in contul nou creat.

Ce crezi ca se intampla dupa ce te loghezi in nou cont? Pai te pune sa validezi adresa de mail. Cum? Pai iti dai un mail cu un link pe care sa dai click. Sa fie ei super siguri ca aia e adresa de mail. Ca validarea de la crearea contului nu era suficient de buna.

Trecem peste, tre sa scriu si date de firma. Cineva de la ei a vrut sa fie inteligent(a) si a zis “ba sa vezi jmecherie, tu scrii doar numele firmei si completam noi daca stim informatiile despre adresa, cod postal etc. si tu ne zici daca’s bune si le salvam”. Si fix asa a fost, au gasit adresa corporatiei, au autocompletat acolo lucuri si am dat Next. Am mai scris niste alte info, am dat Finish si a aparut o semi-eroare care trebuie remediata. Dau click pe link-ul spre eroare, si imi zice ca nu e bun codul postal pe care ei l-au pus acolo. Ca are caractere in plus. Pe care ei le-au pus acolo. Am corectat ce era de corectat si s-a inverzit campul ala. Semn ca e totul bine.

Intr-un final am ajuns la pagina de ma interesa, aia cu downloade de firmware. Am bagat PN la switch si primul rezultat e un firmware din 2014. Sortarea rezultatelor era “Most relevant”. Cum s-a gandit cineva ca un firmware vechi de aproape 10 ani e cel mai relevant rezultat…

Dar macar n-am fost dezamagit de cat de cretini au ramas. So yey! Cumva.

Lamulteani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.