Monthly Archives: June 2008

prostie crunta

Cu oaresce treburi prin orasul natal, ajung si pe la un magazin de telefoane mobile al unui coleg de liceu. Din discutie in discutie, am ajuns si la subiectul gigeilor care-si fac credit sa-si ia super telefon de 15-20mil si o cartela de 4EUR la Vodafone sa dea bip. Sa-i sune cineva inapoi, ca e scump sa suni de pe cartela. Io eram convins ca asta e prostia suprema cand vine vorba de cumparat telefoane mobile.
Gresit! Exista oameni care muncesc cu ziua pe la unul si la altul, si dupa 2-3 luni vin sa-si ia telefon de 15mil si o cartela de 4EUR sa poa’ sa dea bip.
Noah, acu, cat IQ subunitar iti trebuie sa faci asta ?!?

laptopuri

Deci, ca sa zic asa,  cine puii mai mai face laptopuri de calitate in zilele astea ?

Primul laptop care l-am avut a fost un IBM R50 (Centrino 1.5Ghz, 1GB RAM, 40GB HDD, ATI 9000PRO). Aproape 2 ani a mers impecabil. Inca mi-e dor dupa el.

Din cauza trecerii timpului, cresterii nevoilor de cpu/ram/hdd am trecut la un Lenovo R60 (Core Duo 1.83GHz, 2GB RAM, 100GB HDD, ATI X1400). Buba lu R60 asta era ca nu prea scoteau astia drivere, alea care le scoteau erau buggy rau, like driverele lor pentru placa video nu mergeau, a trebuit sa pun d’alea de la OmegaDrivers sa mearga si mie decent; iar release notes-urile erau absolut oribile, scrise in Engrish. Faptul ca mi-a picat hard disk-ul si a trebuit sa-l inlocuiesc nu se pune

Anul asta am mai facut un upgrade de la Lenovo la Dell. In speranta ca Dell nu e chinezesc si c’o sa mearga mai bine treaba. Fix pixu. E facut in tara retarzilor: Polonia. Acu am un Latitude D830 (Core2 Duo 2.2Ghz, 2GB RAM, HDD 160GB, nVidia 140M). Asta are o mica maaaare buba: se incinge de-l iau dracii. Si se opreste brusc si dintr-o data. fara warning, fara nimic. Bum. Asta ca asta, sa zicem ca mai suflu in el. Da mai face o chestie total tembela, si anume faptul ca aleator dupa ce-l scot de la curent si-l pun la loc, ingheata. Si face asta fix cand am treaba sau am multe console sau aplicatii deschise. Cand ma uit la film, peula, nu se intampla nimic. cand am treaba, se blocheaza.

Bine, modelul l-am ales eu, da pe criteriul ca era cel mai performant model. Si la cat a costat nu ma asteptam sa faca dude din astea. Cica sa nu-ti faci draci si sa spargi masina in capul alora de au facut-o.

adunate

1. A inceput sa vina caldura. Da’ rau de tot. Azi pe la 2 jumate imi mergea climatizarea in masina aproape de maxim si abia facea fata la ce cald era afara. Sunt curios ce temperatura avea asfaltul daca termometrul din masina arata 35-37 de grade.

2. M-am ars la mare si acu ma mananca pielea. Nasol rau.

3. Ieri pe drum de la mare spre bucuresti o gramada de oameni grabiti. Si o gramada de politisti bucurosi. Mai ales aia cu radar ;)

4. Vleau vacanta unde sa dorm pana nu mai stiu de mine si sa nu fac nimic toata ziua.

durere la baston

2 Mai, aer frumos, o bericica… the usual. plaja in schimb e naspa rau si tre mers pana in neptun pentru o plaja decenta fara pietre si cu nisip fiiin de tot si cu meduze in apa.

Sun trist ca a pierdut Olanda in fata Rusiei… asta fiind primul meci din campionatul asta de-l vad si eu c’asa s-a nimerit, nu c-as fi devenit microbist peste noapte.

Ca o chestie cool, in 2 Mai exista HSDPA la Vodafone la 3.6Mbps :)

subdomenii.ro ciordeles

Exista o firma numita subdomenii.ro care se pare ca face ce face cam orice firma de prin online-ul romanesc: ciordeste continut de unde poate si pune la ei pe site si zic ca-i facut de ei. Numai ca se pare ca sunt si prosti facuti balot pe deasupra si au fost prinsi cu mata in sac de aia de la care au ciordit un articol.

subdomenii.ro fura cu nesimtire

Si ca sa arate lumii cat de prosti sunt, nici macar n-au fost in stare ca ciordeasca cum trebuie, au linkat poza de pe site-ul de unde au ciordit continutul, si webmasterul din partea ailalta n-a trebuit decat sa modifice continutul pozei ;) Textul integral cu dedicatie pentru ciorditori:

no acu, iti mai vine sa-ti faci cont de hosting la subdomenii.ro care’s ciorditori ?