Monthly Archives: February 2009

republique francaise

Fusei si o tzara prin Franta ca sa zic asa. Zbor lin cu Air France KLM nici n-am simtit ca aterizam pe aeroportul Charles de Gaulle de langa Paris. Plimbat frumos prin terminalul de sosiri, asteptat autobuzul pentru Disneyland si m-am uitat si eu pe geam vreo aproape o ora cat a durat drumul. Cand sa iesim asa din aeroport din motive inca necunoscute a fost drumul blocat de politie si aramata misuna pe acolo dupa ceva. dupa vreo 15-20 de minute de asteptat s-a dat drumul la trafic. Ce mi s-a parut fain a fost faptul ca desi se facuse in spate o coada de cateva sute bune de metri n-am auzit un claxon, o luare la morti in pula sau alte chestii cu care m-am obisnuit prin micul Paris. Autostrazi peste autostrazi, trafic relativ aglomerat la ~ 10 dimineata spre Paris. Ce m-a frapat a fost faptul ca pe marginea autostrazii A4 erau gunoaie: plase, sticle etc. Da nah, am zis si io poate asa e moda la ei.

Cu statul la Disneyland am relatatat, asa ca o sa trec la partea cu plecarea. La 2 min de mers pe jos de hotel exista gara de tren. Dar cu liniile prin pamant, la suparafata e doar casa de bilete si un fel de sala de asteptare mai mare. Si sunt vreo 3 linii de TGV in gara aia micuta. La casa de bilete exista semne cu limba franceza sau franceza/engleza in functie de ghiseu sa stii unde sa stai la coada la bilet daca nu parlesti limba lor. Biletele sunt cam ca alea de avion la format, tot in plic se dau si trebuie sa fie “compostate” (adica trecute printr-o chestie magnetica de citeste ceva de pe bilet si pune un timestamp pe el) inainte sa cobori pe peron. Din ce m-am prins io de ce scrie pe bilet se pare ca la ei cu trenul e un fel de RATB al nostru: poa sa fie controale si daca nu esti in ordine tre sa scoti vreo 150-300EUR amenda. Am asteptat frumos trenul pe peron, venit, stat cuminte la coada sa coboare toti aia din tren – iar fara imbulzeala si alte chestii d’astea obisnuite si luat frumos loc pe scaun sa ma bucur de 10 minute cat face TGV-ul pana in gara de la CDG – Terminal 2F, care gara in aeroport are vreo 5 linii asa :)

In airport facut check-in automat si drept urmare peula loc la geam :(( Da noroc ca Airbus 321 are loc suficient intre scaune si macar am putut sa motaiesc vreo ora jumate doua din 2h30min de zbor. Si asa maaaaare si dragut e terminalul 2F de plecari si c’un design din asta futuristic asa, tare dragut. In avion jumate din pasageti vietnamezi importati de nus’ce firma de pe la noi, ceva in genul Vitaconex sau ceva cu Vi la inceputul numelui.

La aterizare pe Otopeni au dat vreo doua ture suficient cat sa ma ia durerea de cap si raul de burta… ca se pare ca la noi nu poti ateriza lin si direct cum vii dinspre alt aeroport.

In concluzie mai pot da cu bifa la o tara unde am mai fost in vizita :)

disneyland, paris

Pentru c’am fost cuminte anu trecut, anu asta m-a trimis corporatia unde activez la Disneyland langa Paris. Bine, si la o conferinta printre altele, ca inca n-am ajuns super jmeker sa ma trimita doar la distractie; da inca sap la asta :)

Dupa ce am dat o tura dus-intors de la Terminal 2E2F la Terminal 2G dupa anumite instructiuni de unde iau io autobuz spre Disneyland intr-un final am nimerit si locul de imbarcare. 30 de metri de autobuz condusi de-o tanti de 20 si’un pic de ani, dragutica si care asa frumos manuia dictai autobozul de ziceai ca’si parcheaza Mini-ul :) Super tare.

Disneyland-ul e la multi kilometri bine de Paris undeva in mijlocul campului. Si probabil din cauza asta toate sunt scumpe. Like 6EUR o bere, 7.5EUR floricelele de porumb, 11EUR un fel de sandwich si asa mai departe. Da in schimb e frumos. Si e plin de zici ca nu e adevarat. Ce conteaza ca afara era frig de rupea… cozi peste cozi si ingramadeala grupa mare. Si totul costa. Mai putin facutul de poze.

Pozele cu dovada mai jos :)

no images were found

Hotelul unde stau e tipic american si seamana foarte tare cu ala unde am stat in scurta mea vizita in SUA. Chiar si mirosul de pe hol e la fel. Chiar si faptul ca aparatul de incalzit face zgomot :( Hotel New York.

air france

Azi am zburat si io pentru prima data cu AirFrance si a fost cool. Proaspat barberit, am zambit frumos la tanti la check in cerut loc la geam pe dreapta (the usual) si surpriza in avion: io singur pe 3 locuri. Drept urmare m-am semi-intins pe locurile alea si pana la Paris am motait asa intre vis si realitate.

Mancarea buna, zbor fara zgaltaieilei sau leganari sau mai stiu io ce alte chestii, cu toate ca la un moment dat s-a anuntat ca o sa zburam printr-o zona cu turbulente… cre’ca a fost un fel de alarma falsa ca nu s-a intamplat nimic.

Despre Paris-CDG ce sa zic: e maaaare cat o placinta, cu tzashpe terminale si foarte curat.

no images were found

wp 2.7.1

Facui si io upgrade la wordpress 2.7.1 dupa cateva dude.

Prima a fost ca Apache 2.2.9 dadea SEGFAULT child-ul de apache cand dadeam click pe automatic upgrade. Lenea m-a impiedicat sa pun Apache-ul in debug si sa vad ce avea. Intre timp am facut upgrade la Debian 5.0 si s-a instalat o versiune mai noua de Apache si de PHP.

Dupa aia n-a mai dat SEGFAULT da nici nu se upgrada ca dadea o eroare de PHP legata de o redeclararea a nustiucarei functii.

Dupa vreo 3-4 zile de lene continua, azi dupa-masa am dat search pe google dupa eroare… gasit raspuns fixat in 2 minute. Adica in doua minute eram deja updatat la 2.7.1. Rezolvarea e simpla: daca aveti activat pluginul de “WordPress Automati Update”, dati-i disable. That’s it!