Monthly Archives: June 2009

cascada lotrisor, take 2

Vineri am ajuns in sfarsit la Cascada Lotrisor. Vreme buna, drumul la fel de prost, da macar fara bucati de gheata pe el. Eh, cascada asta e micuta asa, nu e ceva mare, da e o cascada. Si e racoroasa :) Din pacate insa e un pic cam prea vizitata dupa gusturile mele de vineri. Noroc c’a plouat rau de tot de Valea Oltului si nu sta nimeni sa se aventureze cu masina pe coclauri.

no images were found

Data viitoare am asa un plan de-a ma sui pana sus sa vad de unde izvoraste, ca am impresia ca tasneste el de undeva de mai de sus decat se vede. Da plouase un pic cand am ajuns noi si nu prea mergea urcat prea mult pe langa cascada, mai ales ca e si destul de abrupt.

grataru

Aseara dupa ce am plecat de la Multiplex de la “Race to Witch Mountain” am fost cu madamme prin Real sa luam de haleala pentru o salata. Si din salata m-am pricopsit si cu gratar din ala de se pune pe aragaz cu gaura in mijloc si capac. Vroiam io de mai demult jucarie, da pana acu n-am avut asa dispozitia necesara sa ma duc sa caut. Acum cica pot sa mananc sanatos fara sa mai fac prajeli care cica nu’s bune. Si ete asa am bagat io aseara salata cu salata, rosii, crastaveti si porumb si’o pulpa de pui dezosata pe gratar. Pestele e pentru diseara, ca aseara dupa atata pui n-am mai avut chef si de peste gratarit, ca’s tare curios cum a iesit.

service center cluj-napoca

Saptamana trecuta cand am fost in Cluj, printr-o serie de evenimente am ajuns si la service-ul auto numit Service Center (pe calea Turzii, cand vii dinspre Turda pe dreapta, la vreo ~ 2-300 de metri de sensul giratoriu din fata de la Universitatea Tehnica) sa-mi schimb un bec la stopul pe frana spate dreapta care din motive necunoscute facuse poc. Eh, la service-ul asta am dat de niste neni foarte de treaba si de gasca printre altele, si fiindca era sambata am platit doar becul. Manopera a fost din partea casei :) Si pentru ca arata foarte curat si high-tech incinta si cum tot se apropia revizia de ~ 60.000KM la masinuta mi-am facut programare ieri pentru revizie completa, adica: filtru aer, filtru polen, filtru ulei, filtru motorina si schimbare de ulei. Toate piesele plus manopera au costat 463RON+TVA, adeca 551RON. La PBN, o revizie din asta costa ~ 640RON+TVA, adeca 755RON. overall am iesit mai ieftin cu 200RON. Bine nu chiar cu 200, pentru ca m-am mancat si mi-am facut cosmetica interioara la masina de vreo 40RON, spalat exterior profi de vreo 54RON si spalare motor de alti vreo 40 de RON.

Explicatia e asa: cosmetica interior inseamna aspirat, dat cu solutie in locurile unde e mai multa mizerie, mai aspirat o data, sters toate compnentele de pe bord cu solutie speciala pentru plastic pe baza de apa, spalat si uscat presuri. Ah, si lucrat asa cu gija nu la viteza. Spalat exterior inseamna prespalare, spalare cu solutie speciala cu buretele si cu peria, alta spalare cu jet, inca un set de solutie si ceara, lustruit si ceva ce ma tot seca pe mine: spalatul cum trebuie al jentilor. Care daca nu le-as fi pocnit io de borduri ar fi arata aproape ca noi. motorul a fost spalat si el cum trebuie si dupa aia suflat sa iasa apa de prin lacasuri ascunse sa nu fie bube; si spre deosebire de altii, iti garanteaza ca dupa ce-l spala iti mai si porneste (la spalatoriile din Bucuresti scrie mare: nu ne asumam nici o vina daca dupa ce spalam motorul nu mai merge). motorul spalat arata si el foarte, foarte frumos:

no images were found

Mai sus a fost partea relativ tehnica. Ce-a mai fost misto a fost modul in care’si trateaza oamenii aia clientii: cafea si ceai gratuit, showroom deasupra service-ului cu vedere unde lucreaza mecanicii si sa-i poti vedea ce-ti lucreaza la masina si cum. Din cand in cand esti intrebat de sanatate daca e totul ok. Chiar te simti bine.

A, si o chestie de ma intereseaza pe mine: fac si detailing la masini. Asa ca mai prin toamna cre’ca o sa trag o fuga pana in Cluj sa-mi dau masina la repartii de look capitale :)

banca de cacat strikes back

Dintr-un motiv care-mi scapa, a trebuit sa-mi schimb cardul asociat contului la banca de cacat unde intra salariul. Primit dupa o saptamana de la predarea celui vechi card nou, pin nou. Azi ma duc si io ca omu sa vad cat salariu mi-a intrat in cont. Si fix pula. Ca n-a mers nimic. Ca banca de cacat zice la bancomate sa contactez sucursala unde mi-a fost facut cardul. Ca la banca de cacat nu te poti duce in orice cacat de agentie/whatever sa-ti rezolve problema. Nu, tre sa te duci la agentia de cacat unde a fost emis. Ca astia sunt independenti. La modul ca ai supt-o grav daca ai cardul emis in Bucuresti si tu ai probleme la Cluj sau la Constanta. Tre’ sa te duci cu cardul in dinti la sucursala lor de cacat unde au program de stat: de la 9 la 16:30. Probabil asta e program de criza. Ca toata lumea are timp asa toata ziua sa umble pe la cacatul lor de sucursale sa-i intrebe de sanatate de ce mortii lor nu merg cardurile.