[geek stuff] frustrari cu windows si lenovo

La un moment dat anul ăsta, am decis să-mi instalez Vista, să văd şi eu cum e cu tehnologia asta nouă de la Microsoft. Trecând peste frustările de la instalare şi după instalare… că deh… OS prea nou, nu toate aplicatiile pe care le folosesc mergeau cum trebuie, ce să mai zic… haos în prima lună. După aia au apărut versiuni noi care funcţionau OK pe Vista şi uite aşa am progresat. Da cum nu toate poveştile au happy end, Vista a inceput să “gândească” mai mult decât trebuie, să-şi dea cu părarea despre diverse lucruri (faza cu networkingul am descris-o aici). Ba nu eram conectat în reţea, ba mai ştiu eu ce chestie nu pornea. Unele probleme s-au rezolvat după upgrade la memoria RAM cu încă 1GB. După ~ 2 săptămâni după upgrade-ul de memorie am cedat nervos şi i-am dat format, m-am hotărât să revin la XP, măcar pe XP îmi merg toate cele şi nici nu consumă 600-800MB de RAM doar sistemul de operare.

Şi aşa a început distracţia… Windowsul s-a instalat repejor şi fără probleme, pus drivere pentru chipset, pentru placa de retea, instalat l ThinkVantage Software Installer, mergând liniştit pe ideea c-o să detecteze el tot hardware-ul de pe laptop şi să downloadeze şi să instaleze driverele potrivite, aşa cum am procedat până acum cu toate ThinkPad-urile care mi-au trecut prin mână. Eh, ghinion, c-a găsit cucu, şi-a incercat să instaleze driverul de sunet în mai toate limbile pe care le suportă Lenovo, mai putin engleză :(( (acu încă vrea să le instaleze pe cele in rusă şi ungurească). După o zi întreagă de downloadat drivere de pe site de la IBM am reuşit cât de cât să-i dau de cap… sau aşa am crezut, da au început fenomenele paranormale… butează sistemul… descopăr că mere doar tastatura… mai trece ceva timp… butează sistemul, observ că merge tastatura… da cucu touchpad sau stick. Nu ştiu ce-au făcut chinezii de la Lenovo… da’ au pizdit de tot laptopurile pe care le produc. Şi e aşa păcat… chiar arată bine ThinkPad-urile faţă de alte notebook-uri.

Cre’că până la urmă o să urmez sfatul unui coleg care mi-a zis să mă întorc la Linux şi să rulez Windows în VMWare că cică merge mai bine decât direct pe laptop :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.