wireless stuff

Mi s-a pus pata asa sa-mi pun wireless acasa sa stau si io ca omu cu laptopu pe buda daca e cazul :) De fapt sa pot downloada mai cu spor de pe torrente ca n-are rost sa tin laptopul pornit pentru asta.

Si’acu vine dilema: ruter wireless + hdd extern sau PC cu placa wireless pe PCI si un HDD intern ?

Pana acu am ajuns la urmatoarele variante:

1. Asus WL500g Premium + OpenWRT + HDD extern pe USB = ~ 200EUR

2. Dell Optiplex (P4 1.6Ghz, 256 RAM si 20GB HDD)  + placa wireless pe PCI + HDD IDE/SATA = ~ 200EUR

Ambele solutii sunt silentioase (bine, mai mult ruterul ca n’are coolere and stuff).

Avantajul major pe care-l vad io cu PC-ul ar fi ca duda aia de placa wireless pe PCI stie 802.11n iar WL500g stie doar pana la 802.11g.  In rest ma gandesc c’as avea mai multe optiuni daca mi-as lua PC (c’as avea dictai operating systemu pus pe el care m-ar ajuta in mai multe feluri).

7 thoughts on “wireless stuff

  1. Exceptând consumul mai mare de curent, PC-ul prezintă numai avantaje. Te sfătuiesc totuşi să cumperi o placă wireless cu suport bun în Linux (dacă nu, măcar să meargă Ok sub ndiswrapper) şi mai ales, cu antenă externă, ca să poţi s-o pui la nevoie pe birou, pentru o recepţie cât mai bună a semnalului. Daca nu, vezi măcar să fie cu antenă detaşabilă (conector TNC, părca); la nevoie, cu 50 de lei cumperi o antenă omnidirecţională externă, cu care acoperi în mod cert şi apartamentele vecine. :D

  2. 1) Computerul ala consuma destul curent incat sa se simta ca pret.

    2) Placa wireless pe PCI care sa mearga ok in Master mode si cu hostapd sau alt daemon pentru asa ceva nu stiu daca gasesti prea usor.

    3) WL-500GP-ul are slot miniPCI, eventual ii poti schimba si lui placa wireless (vine cu un bcm4318).

    4) Cu OpenWRT pe router poti sa faci destul de multe chestii.

    5) Routerul hdd-ul sunt mai mici.

    6) Si cu oarecare legatura, daca te apuca cheful de admirat amprentele de chinez din router (serios, al meu chiar a venit cu asa ceva), il poti demonta fara sa lasi urme.

  3. Hacky Maximus: placa wireless era un edimax nustiucum care dupa o cautare rapida pe google parea a fi suportata in linux.

    BlackNight: io de aia oscilez intre un PC si un router din asta wireless. ma gandeam ca cu pc-ul ala pot s-o pun si de’un ipsec, pe cand openwrt nu stiu daca stie de ipsec.

    Cypress: io nu gasesc routerul ala in lista lu emag, poti sa-mi dai un link mai exact ?

  4. Părerea mea e că un server complet duce la bătăi de cap cu administrarea (nu merge aia, s-a futizat ailaltă, etc.) aşa că un appliance e cea mai bună soluţie. Îl bagi în dulap şi uiţi că-l mai ai.
    Am trecut prin perioada unui server complet (as in Full blown server) şi probabil că voi mai trece din nou din moment ce îl am deja, dar mi-aş fi dorit să fiu deştept când mi-am luat router-ul wireless să-mi fi luat Asus în loc de Linksys WRT54GL care nu prevede USB.
    OpenWRT-ul este haios şi de un an şi jumătate merge cât de cât ok, însă din teste DDWRT de mişcă ceva mai sprinten.

  5. Intr-un final mi-am comandat un WL500g Premium si un hard disk extern de 500GB de la WD.

    dupa ce-mi vin si le instalez/configurez o sa postez impresii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.