wireless stuff, part 2

So far mi-am luat un Asus WL500G Premium si’un hard disk pe USB de vreo 500GB for stuff. Dupa miliarde de draci cu firmware-ul lu Asus care nu puteam sa-l folosesc sa donwloadez nimic mi-am tras un OpenWRT care teoretic stie stuff. Mi-am pus pe el ctorrent ca rtorrent pentru openwrt n-am reusit sa gasesc si tre sa vad cum dracu fac sa mearga samba sa pun si sa iau fisiere de pe duda aia de hard disk.

So far, so good, mai am sa fixez cateva chestii prin router (like fw, usb hdd eject etc). Partea buna e ca merge wireless-ul cum trebuie :)

4 thoughts on “wireless stuff, part 2

  1. Ai uitat să adaugi la sfărşitul însemnării tradiţionalul ”acum tastez de pe budă” . Să ai parte de el! :D

    Io am un Linksys WRT54GL de care-s mulţumit şi-aştept să-mi vină şi un La Fonera La Fontenna, că la 15 euroi e pomană curată.

  2. pe buda o sa ma duc cand o sa-mi mearga toate alea :) ca acu am o problema cu torrentele si cu sharuit-ul discului pe usb.

  3. cum e cu OpenWRT ala? eu pana una alta l-am lasat pe firmware Asus, ca imi ajunge, dar m-a cam batut un gand cu OpenWRT. cam cat tre sa mesteresc la el sa-mi mearga NAT, wireless si port forwarding? (am presiune de la significant other, care n-are rabdare deloc) si nu in ultimul rand: pot sa revin la firmware Asus, si daca da, cum?

  4. OpenWRT e un linux pentru MIPSel foarte mic. Ai pe el driver de LAN/wireless, iptables, samba, openswan/strongswan, client de torrente etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.