[geek stuff] migrare de la exchange 2003 la 2007

Acu vreo doua saptamani m-am apucat sa upgradez un Exchange 2003 la 2007 pe motiv de defectiuni hardware la 2003 (raid1 de pe care nu se citea cum trebuie desi discurile si controller-ul nu ziceau c’ar fi ceva in neregula).

Daca l-o lovi pe careva migratul de exchange, se face foarte usor citind “on the go” seria de trei articole de mai jos:

Transitioning Exchange 2000/2003 to 2007 part 1
Transitioning Exchange 2000/2003 to 2007 part 2
Transitioning Exchange 2000/2003 to 2007 part 3

Totul click click, frumos si fara batai de cap. Ca fapt divers: Exchange 2007 mananca RAM cat cuprinde insa chiar daca o sa va afiseze TaskManager ca mai aveti 50MB liberi nu intrati in panica, store.exe (information store) va elibera o parte din memoria ocupata pentru a rula si alte aplicatii. Io initial m-am panicat si-am zis ca mai trebuie RAM (desi tot cred ca nu i-ar strica inca 2GB in plus fata de 4 cati are acu ala de l-am migrat eu).

Daca ati editat cumva “Default policy” legat de adresele de email, asta se tranzitioneaza folosind comanda urmatoare din Exchange command shell:

Set-EmailAddressPolicy “Default Policy” -IncludedRecipients AllRecipients

(gasit via google pe blogul Technically Speaking, ca Microsoft nu pare sa aiba instructiuni cum se face asta)

Astea fiind zise, toata jucaria s-a facut fara sa stie prea multi utilizatori ca s’a schimbat serverul; doar la unii a mai trebui repornit Outlook sau in cel mai rau caz schimbat numele serverului din cel vechi in cel nou. Ca fapt divers, Outlook 2007 s-a reconfigurat on the fly :)

4 thoughts on “[geek stuff] migrare de la exchange 2003 la 2007

  1. Acum ca necunoscătorul vin si eu si întreb: ce aduce 2k7 încât sa se justifice migrarea.
    Sau mergem pe principiul dacă a aparut însemna ca stiu ei de ce l-au scos?

  2. exchange 2003 nu ar mai fi fost suportat prea multa vreme, iar 2007 are niste jucarii in plus (like continuous online replication) care pot fi utile la uptime-ul serviciilor cand ai mai multe servere exchange, un owa functional si pentru userii de linux, suport pentru forefront (antivirus si antispam pe edge transport) etc.

    btw, exchange 2007 a aparut in 2006, acum fiind deja la SP1 in caz ca te-ai gandit ca l-am pus imediat cum a aparut :)

  3. Intrebam pentru ca ma uit cu mila la colegii mei care nu mai podidesc sa faca migrari de la 2k3 la 2k7 pentru diversi clienti corporatisti si ma intrebam daca e numai o fita sau este justificata migrarea.
    Despre partea cu linux sunt curios, insa la noi nu s-a mai catadicsit nimeni sa faca migrarea asa ca va trebui sa convietuiesc cu 2k3 in continuare de sub linux si batranul POP3.

  4. nu peste tot e permis pop3/imap/owa. acelasi lucru se poate spune si despre lotus notes, unde standardul de firma este clientul de notes si atat.

    in afara de asta o data cam la ~ 5ani se face un “technology refresh” prin companii (bine, cele care inteleg conceptul).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.