mac user, day one and a half

De cam o zi jumate asa am si’un mac. Imprumutat. Ca inca nu simt asa nevoia de a-mi cumpara un laptop din banii mei. Sau un PC de altfel.

Anyway, manat asa de curiozitatea de a afla cum e cu Apple OS X asta si de ce pisici a devenit el asa popular in ultima vreme, m-am hotarat asa sa vad ce inseamna sa folosesc un Mac pentru daily job, as in Office stuff, mailuri, cateva ssh-uri pe ici pe colo, un VPN. Cum io mai folosesc si niste produse prorpietare care nu au port de OS X, pe alea am decis sa le folosesc in VMWare Fusion care ar fi fost optiunea mea daca as fi folosit Linux in loc de Apple.

Pana acu, dupa o zi si un pic de butonat Mac-ul, care el de fapt e un MacBook de 13.3″ (Intel Core Duo 2Ghz, 2GB RAM, 120GB HDD) pot spune ca e pretty cool. Exista Microsoft Office pentru el care contine Word, Power Point, Excel si Entourage (as in Outlook de Mac). Apple Mail e foarte dragut, iTerm iar e cool (ar fi si mai cool daca si-ar pastra setarile de font cumva), Firefox merge bine mersi. Cam asta e ce-mi trebuie mie daily.

Ce n-am si poate fi considerat un impediment, este faptul ca nexam Visio pentru Mac. Si cum din cand in cand tre sa citesc diagrame de retele facute in Visio… e cam nasol ca tre sa pornesc un VMWare si’un XP in el care sa aiba MS Office instalat inauntru pentru Visio. Si MS Project, ca-s o gramada de gigei care-mi trimit din cand in cand .mpp-uri cu diagrame Gant si deadline-uri si alte crapuri d’astea de ma bucura pe mine nespus de mult.

Ce ma incanta nespus de mult, ca si posh stuff, e modul in care se instaleaza aplicatiile: Drag’n’Drop din Finder in Applications. That’s it. simple as that.

Si tot la capitolul eye cand stuff care mai e si util pe deasupra, e dashboard-ul. Like am si convertor valutor, si starea vremii, si dictionar online, si wikipedia, si iStats Pro care e un fel de GKrellm. Si ar mai fi tot felul de widget-uri utile da n-am io display destul de mare pentru toate.

Ce bine ar fi daca ar merge duda aia de Mozilla Weave sa-mi pot muta si setarile de la Firefox pe jucaria asta.

More to come.

6 thoughts on “mac user, day one and a half

  1. Pe rĂ¢nd:

    1. Visio replacement: Omnigraffle (poate citi/exporta Visio XML files)
    2. MS Project replacement: Merlin2 (poate citi/exporta Visio XML files)

  2. Eu sunt OK cu iTunes. Il folosesc mai mult ca sync tool pentru iPod, si ca subscription tool pentru podcast-uri. Nu m-as descrie deci ca fiind power-user, dar pentru un beginner, e OK :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.