dell. again.

Azi proaspat venit din concediu, pus pe treaba si cu ajutorul unui coleg de e bun prieten cu electronica si cu desfacutul computerelor am curatat de praf laptopul. Se stransese ceva praf si asta explica de ce in ultima vreme pornea foarte repede ventilatorul. Cu ocazia asta am descoperit ca pasta aia termoconductoare era intarita si conform teoriei nu ajuta la buna degajare a caldurii.

Pus pasta noua pe placa video, CPU si chipset dupa ce a fost curatata aia veche si acu sta placa video in 45 de grade fata de 47-48 cat statea inainte. Si nici ventilatorul nu mai porneste asa repede si mult.

Din nefericire am dat de alta duda pe care o aveam cu primul laptop D830, si anume: ingheata in mortii lui cand il pornesc fara alimentare si-l puna dupa o vreme (cateva minute) la loc la curent. O sa mai fac maine daca am timp niste teste sa vad daca a fost o chestie temporara sau asa o sa faca mereu.

Io tot sper sa-l schimb cu’n E6400 care se pare ca are fixate toate cacaturile astea si pana acum (dupa cateva luni dupa ce a fost lansat) review-urile pe net sunt pozitive.

Ce ma seaca foarte tare e ca face fite doar cand il forjez cu masini virtuale & stuff (se incinge chiar si de la un banal flash care taxeaza placa video mai mult), iar pentru chestii de office (mail, documente, spreasheet-uri etc) n-are nici pe dracu, merge de n-are aer.

Focking shit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.