load balancing

Din cand in cand mai mai fericeste cate un vanzator pe la bureau care vinde dupa cum il taie pe el neuronul. Citind din datasheet-uri, neintelegand in ce conditii functioneaza ce scrie in datasheet… si aci as putea continua pe foarte multe randuri.

Anyway, pentru ca daca in datasheet scrie ca face “load-balancing”, atunci face. Ca n-o face produsul de capul lui asa cum credea clientul ca face, si trebuie haxorit… asta e partea a doua. Pentru ca mi-am batut o tzara capul si pe a lui rpetre cu duda mea de problema, a mai rasarit un nou articol pe wiki despre Poor man’s IP connection load balancing. Da, stiu, e easy, da io nu stiu awk/perl/sed/whatever. Si nu, n-am facut in perl pentru ca niste idioti nu pun perl pe linuxul lor. Si nici vim, doar vi; care e oribil.

Setupul era ceva de genul: am doua locatii si doua legaturi intre ele pe doi provideri diferiti. Se cere sa se balanseze traficul intre cele doua locatii, iar in caz ca unul din provideri are o buba, sa se faca failover si sa se foloseasca cel ramas in picioare pana cand isi revine cel stricat, caz in care trebuie iar balansate conexiunile.

2 thoughts on “load balancing

  1. A iesit dragutel (as in: usor de priceput), felicitari. Sunt curios daca o sa primesti macar un dram de recunostinta pe serile pierdute cu asta ;)

    Si zau, nu e complicat de invatat awk si te scoate dintr-o gramada de mizerii. Sed si perl poti invata dupa aia :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.