windows 7

De vreo doua saptamani aproape jumate am trecut si eu la Windows 7 Enterprise ca sistem de operare pentru lucrul de zi cu zi. Si pot sa spun doar ca’s incantat de cum se misca si de cum se simte asa. E snappy, e animat, e foarte uzabil.

Imi place extraordinar de mult noul taskbar, care a devenit un fel de Dock de la OSX. Oricat de multe chestii as avea deschise, inca n-am reusit sa umplu tot taskbar-ul. Si optiunea de preview e misto, ca poti sa vezi realtime tot ce se intampla intr-o fereastra minimizata sau care e in spatele altor ferestre, chiar fi cand e vorba de un film, se vede si el acolo micut :)

Cand a aparut Vista am asteptat pana pe la SP1 asa, dupa care l-am instalat si eu. Dupa vreo cateva luni de incercari am cedat nervos si m-am intors la XP. Asa ca am avut ceva reticente in a instala Windows 7, si desi aveam acces la el de cand a fost anuntat ca e RTM, am stat cuminte si-am zis sa mai astept si review-uri de la altii… ca nu se stie ce si cum, si poate o fi si asta un fel de Vista.

Eh, spre surprinderea si incantarea mea, n-a fost sa fie asa. Dupa mine, Windows 7 e ce ar fi trebuit sa fie Vista, daca nu dadea MS cu mucii in fasole.

Am ales sa fac un pas important, si sa instalez versiunea pe 64 de biti in ideea ca astfel pot si eu sa folosesc la maxim resursele laptopului, mai ales cei 4GB de RAM pe care XP ii vedea doar ca fiind 3.5GB.

Ce ma seaca foarte tare e faptul ca Firefox-ul are ceva memory leak-uri si mananca memorie in prostie, dupa vreo cateva zile de utilizare m-am trezit la un moment dat cu aproape 800MB RAM consumati.  La ora la care scriu postu asta, am Firefoxu’ pornit de vreo cateva ore si deja e pe la 380MB. Si sa zicem ca nu asta ar fi marea problema, ci faptul ca dupa ce consuma o anumite cantitate de memorie, se misca greu rau. Lucru care suge. Se pare ca e problema cunoscuta si la un moment dat va fi fixata…

VPN-ul mi-a mers din prima, ca si celelete aplicatii uzuale de le folosesc. Abia astept Office pe 64 de biti, ca se pare ca o sa iasa pana la jumatatea anului viitor.

Mi-am activat si BitLocker pentru partitia sistem si nu am sesizat penalitati de performanta, asa ca’s destul de fericit si cu securitatea in caz ca este laptopul ciordit.

Per total, dupa doua saptamani sunt destul de fericit cu noul Windows :) Sa vedem cum se comporta in continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.