la vot

Azi mi-am adus aminte ca duminica se voteaza.

Principalu motiv pentru care ma duc anu asta la vot e pentru referendum: daca tot nu putem scapa de hotii de la guvernare, mai bine sa-i facem mai putini. In aceeasi ordine de idei, am sa votez si pentru parlament unicameral, ca n-are rost sa fie doua camere cu oameni care fac acelasi lucru.

Da, stiu, teoretic se controleaza unii pe altii. Practic toti fura prin legi si alte cele. Asa ca le ajunge o camera. Io sper sa voteze cat mai multi da la ambele intrebari de la referendum.

Si tot legat de referendum, mi-ar placea sa existe o lege prin care sa se faca referendum in fiecare luna sau trei luni, unde sa se voteze chestii la fel c’an parlament, doar ca propuse de presedinte. In felul asta n-am avea nevoie de parlament deloc.

La luna sau la trei luni sa mergem si sa zicem da sau nu pe toate aberatiile debitate de presedinte. Cre’ca ar fi cea mai directa si transparenta guvernare: Vreti mercenari in Irak ? Da sau nu. Vreti autostrazi ? Da sau nu. Vreti vaccin obligatoriu anti crescut coaie in talpa ? Da sau nu. Vreti sa omoram toti tiganii din tara ? Da sau nu.

Da, stiu ca e costisitor sa faci un referendum, da la cat costa sa ai parlament cre’ca faci economie si cu referendum la luna. Rezultatul: mai putin trantori, ca nu mai exista parlament.

Cu baselu nu mai merge jucaria, Geoana e dobitoc ca de obicei. Asa ca ramane floricica ala de Antonescu, care pare cat de cat sanatos la creier. Eu personal l-as vota o data pe Vadim de control, ca’s tare curios ce-ar debita 5 ani :)

Astea fiind zise, duminica ma duc sa caut o sectie de votare pentru nerezidenti in Bucuresti si sa votez pentru restrangerea numarului de trantori si pentru parlament unicameral.

7 thoughts on “la vot

  1. Asta cu “doua camere care fac acelasi lucru” e cea mai mare enormitate care s-a vehiculat prin politica in ultima vreme. Dupa propaganda lui Basescu, parlamentul e o chestie inutila care il impiedica sa taie si sa spanzure cum vrea el.

    Tocmai m-ai convins sa ma duc sa votez NU la referendum, pentru ca vreau sa traiesc intr-o democratie, nu intr-un stat stalinist.

    1. Ambele camere voteaza legi. Care propune prima o lege, trebuie sa treaca prin a doua la “verificare”. Ce ti se pare ca fac asa important cele doua camere de trebuie musai sa avem doua ?

  2. Da, ce rost are verificarea aia, nu? Mai bine, de ce sa nu desfiintam parlamentul cu totul, sa se ocupe nea Traian, ca pare infipt el asa. Fuck that.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.