d'ale windowsului

Azi mi-am adaugat un hard disk pe USB la Airport Extreme in ideea de backup wireless, ca tot mi-am descarcat o versiune de evaluare de Genie Timeline sa am si eu un fel de Time Machine pe Windows. Ceea ce ar fi fost foarte util.

Dar nu. Microsoft a decis in infinita lor prostie, ca o data ce un computer cu Windows face parte dintr-un domeniu Active Directory nu mai poti face browsing sau mapa share-uri dintr-un Workgroup.

Si uite asa am 300GB de hard disk pe care nu-l pot folosi :(

7 thoughts on “d'ale windowsului

  1. de cand asta bre? am un xp bagat in domeniu pe care mapez zilnic un share de pe un laptop cu ws2008 care (surpriza) nu e bagat in domeniu. fara un server wins iti merge mai greu browsingul, e adevarat, dar incearca ceva de genul: “net use x: \192.168.x.xshare” (si s-ar putea sa ai nevoie sa activezi si contul de guest).

    1. Am incercat si cu net use, si direct din windows in care la user sa bag numele de netbios al masiniuser si parola.
      Imi vede ce e pe share, insa nu pot copia nimic. Singurul lucru pe care-l pot face e sa creez si sa sterg directoare. Cand dau sa copiez ceva… sta foarte mult timp dupa care-mi da un mesaj cum ca \masinsharename nu mai e accesibil si ma intreaba daca vreau sa mai incerc o data.
      De pe un XP din masina virtuala, care nu face parte din nici un domeniu, a mers brici, am copiat, am browsat fara probleme.

    1. Windows 7. Si nu am samba. Am doar o interfata unde dau click-click enable file sharing.

      Eu am zis ca daca am incercat de pe un Windows XP care nu e in domeniu sa pun sau da iau fisiere de pe acel share a mers fara probleme.
      Cu windowsul de pe laptop, adica Windows 7 pot face browsing, insa daca vreau sa copiez ceva imi da prin gura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.