1 Decembrie 2009

Azi m-am trezit suficient de devreme si am plecat cu madamme sa vedem si noi pentru prima oara o parada de ziua nationala a Romaniei. Eu ceva, ceva am apucat sa vad din defilare, dar piticul din dotare nu prea. Dintr-un motiv oarecare, toti aia inalti se bagasera in fata…

Am plecat oarecum dezamagiti de acolo ca organizatorii n-au facut si ei nimic sa poa sa vada lumea calumea parada militara.

La plecare, am luat-o frumos pe jos de la Arcul de Triumf pana spre Piata Victoriei si la un moment din ideea de a merge putin si prin parcul Kisellef am vazut ca toti aia de defilasera erau opriti la poze.

Si m-am dus si io sa fac poze la toate chestiile militare de pe acolo. Cu ocazia asta am intrat si io intr-un tanc. Care e foarte inghesuit si mic inauntru si pute a motorina. Am vazut si Humvee din alea de sunt folosite de mercenarii sponsorizati de stat sa omoare oameni in Irak si Afghanistan. Si un fel de rachete de seamana cu protoripurile lui von Braun. Se pare ca avem si un fel de trupe cam cum sunt SEAL ca sa ne protejeze impotriva lui Pulea Spataru care vine pe sub apa, la fel a si trupele anti-teroriste de la SRI, ca nu stiu ce ne-am face fara ele la cate atentate teroriste au fost pana acum in Romania.

La parada aeriana au fost doua Hercules-uri si vreo 4 sau 6 MiG-uri de pe vremea lu Pazvante Chioru; probabil singurele care mai pot decola :)) Elicoptere la parada nexam, probabil le-au stricat la repetitii… ca tot au aterizat cu unul de urgenta langa Ploiesti ca a luat foc ceva inauntru. Care, conform cu linia de partid si de stat, n-a fost de fapt nimic, totul a fost o inchipuire si asa mai departe.

Cre’ca singurul motiv serios pentru care m-am dus la parada a fost sa vad si eu pe ce cacaturi se cheltuiesc banii din taxe si impozite si sa vad si eu cat de multi de dageabisti avem: militari, sri, sias, jandarmi, marina, politie/militie (ca inca mai sunt militieni pe acolo: in suflet, simtiri si gandiri). Si toti sunt platiti in mare pentru un singur lucru: fie sa omoare oameni prin tari straine, sau sa puna pulanul pe oamenii din tara atunci cand actiunile acestora nu sunt conforme cu ideile conducatrorilor. Mai sunt si d’aia care chiar o ard degeaba: anti-tero de la sri. singura lor “utilitate” e ca se duc pe aeroportul Otopeni sa stea cu pusca pregatita si degetul pe tragaci sa-i supravegheze pe diversi care din divse motive simt nevoia sa se duca in Israel cu El-Al. Iei, sute de oameni ca unii sunt paranoici si vad teroristi peste tot, cre’ca la israelieni sunt si’n cur.

Singurii de la parada aia carora le vad utilitatea sunt pompierii si cei de la SMURD. Care spre deosebire de toti dageabistii aia, ei chiar salveaza vieti si ajuta oameni. Si sa zicem 25% si politistii, atunci cand chiar isi fac treaba si nu favorizeaza infractorii sau nu iau spaga.

Da, ce sa zic: La Multi Ani, Romania!

no images were found

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.